«Έμμεση συμμετοχή» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κούρεμα χρέους - iefimerida.gr

«Έμμεση συμμετοχή» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κούρεμα χρέους

ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έμμεση συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κούρεμα του ελληνικού χρέους ανακοίνωσε ο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λικ Κοέν. Σύμφωνα με τον κ. Κοέν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει να μην διακρατήσουν τα κέρδη που έχουν από τα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Κοέν δήλωσε πως «Έχουμε συμφωνήσει στο Ευρωσύστημα ότι δεν θέλουμε να έχουμε κέρδος από την Ελλάδα. Έτσι, όταν θα διανείμουμε το κέρδος της ετήσιας χρήσης στο βελγικό κράτος, θα κάνουμε μία ξεχωριστή εγγραφή για το κέρδος που προκύπτει από την Ελλάδα και στη συνέχεια εναπόκειται στην κυβέρνηση (σ.σ.: τη βελγική) πώς θα το χρησιμοποιήσει.

Πρόκειται για κέρδη από την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 40 δισ. ευρώ που έχει αγοράσει η ΕΚΤ σε τιμές χαμηλότερες της ονομαστικής τους. Παράλληλα ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου διεκρίνησε πως δεν είναι ακόμη σαφές αν η Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου θα αποδεχτεί ζημιές, όπως οι ιδιώτες επενδυτές, από το δικό της χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων.

Η κεντρική τράπεζα του Βελγίου σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της για το 2010, έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ