Εφραίμ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το τζαμί και το εβραϊκό νεκροταφείο - iefimerida.gr

Εφραίμ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το τζαμί και το εβραϊκό νεκροταφείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, παρά την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας, οπότε και παραχώρησε συνέντευξη στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό 'Sigma'. Ο 'πρωταγωνιστής' του σκανδάλου που συγκλόνησε το πανελλήνιο, άφησε μάλιστα αιχμές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή για τη στάση που κράτησε τότε, επιμένοντας πως η υπόθεση Βατοπεδίου δημιουργήθηκε από την πολιτική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης, με αφορμή την απόφασή της για δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Υποστηρίζοντας πως η στάση της τότε κυβέρνησης δεν ήταν καλή, παρά τη θετική αρχικά διάθεση για την Μονή, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου εξέφρασε την απορία του σχετικά με το γιατί 'ντράπηκαν να πουν' ό,τι έγινε, δεδομένου ότι δεν ήταν παράνομο, ύποπτο ή δόλιο. «Δεν παρέστη ανάγκη να έχω επαφή μαζί του», είπε αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν εκείνος ή μέλη της κυβέρνησής του που επικοινώνησαν μαζί του. «Εμείς συνήθως καθόμαστε στο ασκητήριο, στο μοναστήρι μας. Δεν πάμε εμείς να τους βρούμε, έρχονται αυτοί και μας βρίσκουν», είπε χαρακτηριστικά, επιφυλάσσοντας μάλιστα για τον εαυτό του τον ρόλο του 'θύματος'. «Μας εκμεταλλεύτηκαν. Είμαστε θύματα μίας πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε, κάνοντας λόγο για 'αδικη κατηγορία' εις βάρος τους και αρνούμενος οποιαδήποτε διάθεση διαπλοκής. «Όλα αυτά που έλεγαν, έκρυβαν μια εμπάθεια. Μας προκαλούσαν και εντός και εκτός εκκλησίας, αλλά εγώ σιωπούσα. Είναι αυτό που λένε 'καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα'», συνέχισε ο ίδιος.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναίτια επίθεση του ηγουμένου Εφραίμ προς την νυν κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. «Η κυβέρνηση δίνει τώρα 80 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει τζαμί στους μουσουλμάνους στην Αθήνα. Τώρα μαθαίνουμε ότι αποζημιώνει τους Εβραίους για ένα παλιό κοιμητήριο με δέκα εκατομμύρια ευρώ. Η Μονή Βατοπεδίου είναι ένα ορθόδοξο οικουμενικό κέντρο. Δεν πρέπει και αυτό –όχι να της δώσουν κάτι δωρεάν- αλλά να πάρει κάτι που διεκδικεί και της ανήκει;», αναρωτιέται. «Δεν πρέπει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Μονής;», ρωτά ο ίδιος, μην παραδεχόμενος ουσιαστικά το παραμικρό ατόπημα στο μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ