Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - iefimerida.gr

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θλίψη του για την άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια έστειλαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η Βουλή των Ελλήνων, δια του Προεδρείου, εξέφρασε την έντονη καταδίκη της.

Τσίπρας: Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας».

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με την οικογένεια του θύματος

Την άφατη οδύνη του για την απώλεια του Μ. Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε και o Προκόπης Παυλόπουλος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του κ. Ζαφειρόπουλου.

Μητσοτακης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Τον αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Γεννηματα: Αποτροπιασμός και βαθιά θλίψη

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα» είπε η Φώφη Γεννηματά, και συμπλήρωσε: «Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

Τη θλίψη και την ανησυχία του για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κοντονής: Αποτροπιασμός για την άνανδρη ενέργεια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας. Ο κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα

«Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Το ΚΚΕ για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

«Η σημερινή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου αποτελεί μία άνανδρη και αποτρόπαια πράξη» αναφέρεται σε ανακοινώση του ΚΚΕ και προσθέτει: «Τα αίτια αυτής της εγκληματικής ενέργειας πρέπει άμεσα να διερευνηθούν και οι δράστες της να συλληφθούν».

Καταλήγοντας «το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Μ. Ζαφειρόπουλου».

Καμίνης: Οι δράστες πρέπει να συλληφθούν

«Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι δράστες της δολοφονίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο».

Ντόρα Μπακογιάννη: Χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο

«Σήμερα το βράδυ χάσαμε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εναν λαμπρό δικηγόρο, έναν εξαίρετο οικογενειάρχη, έναν πολύ καλό φίλο. Ο αποτροπιασμός , η οργή και ο πόνος για την άνανδρη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας, είναι μεγάλος. Κοινή απαίτηση όλων είναι η Πολιτεία να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται. Τα θερμότερα μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, τα παιδιά, τα αδέλφια και τα ανίψια του, σε όλη του την οικογένεια κ τους φίλους τους», έγραψε η κ. Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ