Όλι Ρεν: Να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας

Όλι Ρεν: Να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.Γι αυτό τον λόγο όλοι οι εταίροι βρίσκονται στο πλευρό των Ελλήνων».Αυτό δήλωσε από το Στρασβούργο ο αρμόδιος για Νομισματικές και Οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ επίτροπος Ολι Ρεν.

«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι προσηλωμένες στην αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα είχε καταστροφικές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά ο φινλανδός επίτροπος. «Βρισκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού», είπε σε μιαν αποστροφή του ο Ολι Ρεν.

Όσο για το δεύτερο πακέτο διάσωσης ο Όλι Ρεν είπε:«Η απόφαση για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ληφθεί σύντομα».

Ο επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στη φοροδιαφυγή, που εξακολουθεί, όπως είπε, να αποτελεί «μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα», γι' αυτό και το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής κυβέρνησης «θα πρέπει να κατατείνει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και στην αποκατάσταση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος στη χώρα».

Ο Ρεν είπε επίσης ότι το πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στην Ισπανία λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη να βγάλει συμπεράσματα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, καθώς περιμένει από την κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα περιορισμού του ελλείμματος που εξήγγειλε. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι την προσήλωση της κυβέρνησης της Μαδρίτης στον αγώνα περιστολής του ελλείμματος.

Ο Ρεν αναφέρθηκε επίσης στη Γερμανία, στη Σουηδία και στη Δανία. Είπε ότι τα στοιχεία από τη Γερμανία δεν δείχνουν δημοσιονομικές ανισορροπίες. Αντιθέτως, χαρακτήρισε ανησυχητική την ταχεία αύξηση των τιμών των ακινήτων στη Σουηδία και στη Δανία.

«Εκείνο που απαιτείται να φροντίσουν οι χώρες της Ευρώπης είναι να ισχυροποιήσουν τις εξαγωγές τους», είπε τέλος ο επίτροπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ