Με το σκεπτικό ότι το ταμείο των δημοσιογράφων και το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των υπαλλήλων φαρμακευτικών υπαλλήλων δεν ζημιώθηκαν από την αγορά των δομημένων ομολόγων (ούτε όμως και το δημόσιο) το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε μεν ενόχους τους δύο από τους βασικούς κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ωστόσο χαμηλές ποινές, με αναστολή.
Ειδικότερα, ένοχοι κρίθηκαν οι Δ. Καπράνος και Νίκος Δεσποτόπουλος, ενώ η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι 4 χρόνια φυλάκιση, με αναστολή.
Ο Δημήτρης Καπράνος καταδικάστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Μεταξά για συνέργεια στο αδίκημα.
Οι δικαστές, με την απόφαση τους έκαναν δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας , η οποία είχε προτείνει την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ, Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του Μεταξά» Νίκου Δεσποτόπουλου για τα αδικήματα της δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων, όμως, σύμφωνα με την κρίση της, η δωροληψία τελέστηκε άπαξ, το 2006, και συνεπώς έχει υποπέσει σε παραγραφή.
Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή τους, όπως και έγινε, καθώς από την ακροαματική διαδικασία αλλά και από την σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε ετεροχρονισμένα, προέκυψε ότι τα ταμεία δεν υπέστησαν ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Δεμέστιχα, πρόεδρο του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργο Παπαμαρκάκη, ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), καθώς και τους Δ. Παστελάκο, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλο, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζή, και Γερ. Κονιδάρη.