Τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα πιάτα γεμίζουν συνήθως με μικρόβια πολύ εύκολα και γι' αυτό καλό είναι να τα απολυμαίνετε τακτικά. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος απολύμανσης;
Το σφουγγαράκι της κουζίνας φιλοξενεί αμέτρητα μικρόβια, μερικά από τα οποία είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν πνευμονία και μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.
Οι επιστήμονες συνιστούν την αλλαγή του κάθε εβδομάδα, επειδή ακόμη κι αν προσπαθήσει κανείς να τα αποστειρώσει τα σφουγγαράκια, π.χ. με βράσιμο, τα μικρόβια δεν θα εξαλειφθούν.
«Οι άνθρωποι απλώς ξεπλένουν τα σφουγγάρια τους, αλλά κανονικά θα έπρεπε να τα αποστειρώνουν. Κι αυτό είναι κάτι που δεν κάνουν», σημειώνει ο ο δρ Phlip Tierno, κλινικός καθηγητής στο Τμήμα Μικροβιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Langone στη Νέα Υόρκη.
Δείτε το βίντεο που σας δείχνει πως να απολυμάνετε το σφουγγάρι της κουζίνας σε ένα λεπτό στο bovary.gr