Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το ν/σ για την αλλαγή φύλου - iefimerida.gr

Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το ν/σ για την αλλαγή φύλου

Φωτογραφία: InTime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις πολιτικές διαφωνίες και τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας που ήρθαν στην επιφάνεια λόγω του νομοσχεδίου αλλαγής φύλου, αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε τη συζήτηση ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάξουν την σεξουαλική τους ταυτότητα χωρίς ιατρική θεραπεία -μια κίνηση που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τις ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ανέδειξε το πολιτικό χάσμα και τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας» γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, που παράλληλα εξηγεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Αναφερόμενο στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει νομικά αυτή τη στιγμή μόνο όσους έχουν διαγνωστεί με δυσφορία φύλου [σ.σ. παλαιότερα γνωστή ως Διαταραχή Ταυτότητας Φύλου] και υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τονίζει ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι «εξαιρετικά συνηθισμένη στις ευρωπαϊκές χώρες» αλλά εξηγεί πως έχει δεχτεί κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Το νομοσχέδιο, το οποίο έφερε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη, αναφέρει ότι η νομική αλλαγή του φύλου είναι προσωπική επιλογή και δεν πρέπει να εξαρτάται από ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ή επεμβάσεις που είναι όλες προαιρετικές» εξηγεί το πρακτορείο.

Reuters: Ρωγμές στην κυβέρνηση από το ν/σ για την αλλαγή φύλου | iefimerida.gr 0


Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Και συμπληρώνει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία, που έχει μεγάλη επιρροή, το έχει κατακρίνει ως ανήθικο, ενώ οι ακροδεξιοί αποκαλούν το νομοσχέδιο “τερατούργημα”. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν νομική αλλαγή φύλου δύο φορές και πως οι αιτούντες δεν πρέπει να είναι παντρεμένοι. Ενα δικαστήριο θα κρίνει το αίτημά του».

Στη συνέχεια, το πρακτορείο μεταφέρει δηλώσεις διαδηλωτών από το Σύνταγμα.

«Περιμένω με ανυπομονησία! Τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα αλλάξω το φύλο μου» είπε η Ραφαέλα, συμπληρώνοντας ότι περιμένει αυτή τη στιγμή εδώ και 27 χρόνια.

«Τα ειρωνικά βλέμματα και οι κοροϊδίες όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι η ταυτότητά μου δεν έχει σχέση με την εξωτερική μου εμφάνιση θα σταματήσουν» συμπλήρωσε η ίδια, που, όπως τονίζει το πρακτορείο, ήταν καλυμμένη με μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου -το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Αγκάθι» το ηλικιακό όριο των 15 ετών

Το πρακτορείο αναφέρεται και στο ηλικιακό όριο των 15 ετών, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει αναδείξει «ρωγμές στην κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

«Οι εταίροι του, οι δεξιοί Ανεξάρτητοι Ελληνες δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου εκτός εάν το ηλικιακό όριο αλλάξει στα 17 έτη» εξηγεί το δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πως ακόμη δεν αναγνωρίζει πλήρως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ».

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει δικές της προτάσεις ενώ η Ιερά Σύνοδος, έχει διαφορετική άποψη. Η πρόταση, όπως είπε, είναι «προσβολή για την κοινωνία» και μια «απειλή για την ιερότητα της οικογένειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοσχέδιο φύλο αλλαγή Βουλή Reuters
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ