Στο αρχείο η δικογραφία για τη δήλωση πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Στο αρχείο η δικογραφία για τη δήλωση πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αρχείο έβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη δικογραφία που άνοιξε για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας, καθώς κατά την κρίση του εισαγγελέα η κ. Γκραμποφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης όσο χρόνο ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Η προκαταρκτική είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Επίσης, στην αναφορά ζητείτο να ερευνηθεί το πως η κ. Γκρομπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.

Η έρευνα για αυτό το ζήτημα συνεχίζεται από την Οικονομική εισαγγελία.

Το θέμα του πόθεν έσχες είχε απασχολήσει και την αρμόδια επιτροπή της βουλής, η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα βρίσκονται σε διάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ