Είναι η εποχή του μήλου, επωφεληθείτε για μια τάρτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, απολαυστική.
Υλικά
- 45 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου
- 2 ποτήρια γάλα πλήρες
- 2 αυγά συν 2 κρόκους αυγού
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 μερίδα βανίλια
- 3 μήλα
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- Λίγο βούτυρο
- 1 ζύμη για τάρτες γλυκιές
Εκτέλεση
- Αρχίστε με την ετοιμασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής
- Ζεστάνετε σε κατσαρολάκι το γάλα με την βανίλια
- Βάλτε τα δύο αυγά ολόκληρα και τους δύο κρόκους σε μπολ με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα ώσπου να ασπρίσουν
- Προσθέστε και το άνθος αραβοσίτου και χτυπήστε καλά
- Ρίξτε μέσα και το γάλα ζεσταμένο με την βανίλια και ανακατέψτε πάλι
- Βάλτε αυτό το μείγμα σε κατσαρόλα και αφήστε το να πήξει, ανακατεύοντας
- Οταν πήξει, σκεπάστε με διαφάνεια και καπάκι την κρέμα ζαχαροπλαστικής για να μην κάνει κρούστα και αφήστε να κρυώσει
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι και κάντε χαρακιές με πηρούνι ή μαχαίρι
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες λεπτές
- Ρίξτε στη ζύμη την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ισιώστε καλά με μια σπάτουλα
- Απλώστε από πάνω, όμορφα, τις ροδέλες μήλου
- Απλώστε τη ζάχαρη άχνη από πάνω, ρίξτε παντού μερικά κομματάκια βούτυρο
- Ψήστε για 45 λεπτά -Αν η τάρτα καίγεται, καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο