Στο μισό μειώθηκε τον Μάρτιο η παραγωγή ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών - iefimerida.gr

Στο μισό μειώθηκε τον Μάρτιο η παραγωγή ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Nissan και Honda μειώθηκε πάνω από 50% το μήνα Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τους προμηθευτές τους στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Μάλιστα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, η Toyota, κατασκεύασε 129.491 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, δηλαδή κατά 62% λιγότερα από πέρυσι.

Την ίδια ώρα η παραγωγή της Nissan σημείωσε την ίδια περίοδο πτώση κατά 52,4% στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν 47.590 αυτοκίνητα, ενώ η Ηonda κατασκεύασε 34.754 αυτοκίνητα, λιγότερα κατά 62,9%.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών, που τις αναγκάζει να μειώσουν το ρυθμό παραγωγής τους εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές ή κατέστρεψαν τα εργοστάσια των προμηθευτών τους στην περιοχή Τοχόκου της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ