Το Βερολίνο στηρίζει την αναβάθμιση του ESM -Διάσταση απόψεων με τους Φιλελεύθερους - iefimerida.gr

Το Βερολίνο στηρίζει την αναβάθμιση του ESM -Διάσταση απόψεων με τους Φιλελεύθερους

Ο Σόιμπλε με τον Ρέγκλινγκ (Φωτογραφία: AP/  Geert Vanden Wijngaert )
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας θα βρεθεί ο μελλοντικός ρόλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Στο τραπέζι θα πέσει η μετεξέλιξη του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα αντικαταστήσει το ΔΝΤ σε μελλοντική περίπτωση δανειακών προγραμμάτων για μέλη της ευρωζώνης.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι το Βερολίνο δεν έχει αλλάξει θέση και ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τη Δευτέρα θα υποστηρίξει την ανάγκη μετεξέλιξης του ESM. Αυτή τη θέση, όπως είναι γνωστό, απορρίπτουν οι Φιλελεύθεροι, κόμμα που θεωρείται πιθανός εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, σημειώνει η Deutsche Welle.

Οταν ρωτήθηκε για την πολιτική σκοπιμότητα μιας γερμανικής δέσμευσης τη Δευτέρα ενόψει της διάστασης απόψεων ανάμεσα στους εν δυνάμει κυβερνητικούς εταίρους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κατέστησε σαφές πως ο κ. Σόιμπλε θα εκφράσει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ