Στα 70 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τους βανδαλισμούς και το πλιατσικο - iefimerida.gr

Στα 70 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από τους βανδαλισμούς και το πλιατσικο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πληγές της μετρά η Αθήνα μετά τις καταστροφές της Κυριακής. Ήδη το ΕΒΕΑ υπολογίζει πως οι ζημιές ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια. Τα συνεργεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καρ. Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων ενώ περίπου 200 επιχειρήσεις επλήγησαν.

Τα καταστήματα που χτυπήθηκαν πιο πολύ ήταν αυτά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όπου σημειώθηκαν μεγάλες κλοπές. Παράλληλα πλιάτσικο έγινε και σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερ μάρκετ, βιβλίων κ.λπ.

Την ίδια ώρα πολύ σημαντικές ζημιές σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και βασικές αστικές υποδομές της Αθήνας, καταγράφει και ο πρώτος απολογισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην πόλη από τα επεισόδια της Κυριακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ