Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού - iefimerida.gr

Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ευφάνταστες δημιουργίες της Μαρίτσας Τραυλού, με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις, έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλοι στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μαρίτσα Τραυλού. Κεραμική Γλυπτική / 1990-2017» πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία 1.500 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της τέχνης, των μουσείων και των ιδρυμάτων, των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, κ. ά.

Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού  | iefimerida.gr 0

Η δημιουργός σε στιγιότυπο από τη συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί για την έκθεση

Τα έργα της δημιουργού από πορσελάνη, σε πολύχρωμες, στέρεες και δυναμικές φόρμες ακτινοβολούν την πνοή και την ψυχή της Ελλάδας.

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός τους, το επιδέξιο φινίρισμα, η επινοητικότητα στην αξιοποίηση νέων μεθόδων επίλυσης τεχνικών προβλημάτων, ενισχύουν την κομψότητα και τη ρυθμική τους ζωντάνια.

Εργα με δυνατή αίσθηση υφής και χρώματος, σύνθεσης και πύκνωσης, έντασης και ακρίβειας, απέναντι στο μεγαλείο της φύσης.

Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού  | iefimerida.gr 1

«Γεννήθηκα επάνω στη θάλασσα του Μοσχάτου, σε μια ατελείωτη παραλία με άμμο, όπου υπήρχε το ''Ακταίον'', στο Νέο Φάληρο, οι Τζιτζιφιές του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, της Νίνου και της Μπέλλου. Όλες αυτές οι εικόνες ορίζουν το έργο μου και όταν το χέρι μου πάει να κάνει κάτι, πηγαίνει πάντα προς τα εκεί. Η δουλειά μου εδώ και τριάντα χρόνια είναι οι μνήμες και η αγάπη μου για τον κόσμο. Η ίδια η κεραμική, εξάλλου, έχει μνήμη και αυτήν της την αλήθεια κρατώ ιερή στη ζωή μου», δηλώνει η δημιουργός για τα έργα της περιγράφοντας τις πηγές έμπνευσης, δίνοντας το στίγμα των εκθεμάτων της και δηλώντας παράλληλα την αγάπη για την τέχνη της.

Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού  | iefimerida.gr 2
Γλυπτική με πορσελάνη -Στα εγκαίνια της υπέροχης έκθεσης της Μαρίτσας Τραυλού  | iefimerida.gr 3

Μαρίτσα Τραυλού
Κεραμική Γλυπτική 1990-2017

  • Πειραιώς 138
  • Από 05/10/2017 - Εως 19/11/2017

Ωρε Λειτουργίας:

  • Πέμπτη & Κυριακή, 10:00 -18:00
  • Παρασκευή & Σάββατο 10:00 - 22:00
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρίτσα Τραυλού Μουσείο Μπενάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ