Σε πλήρη διαχωρισμό της επένδυσης στο Ελληνικό από εκείνη της Eldorado στις Σκουριές προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Χωρίς να αναφέρει το όνομα της Καναδικής εταιρείας και σε αντιδιαστολή με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο του ΣΚΑΙ: «Δε νοείται συζήτηση αν χρειαζόμαστε ή όχι τις επενδύσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λογικός που να μην καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις. Η ανάπτυξη είναι όμως μια διλημματική διαδικασία.
Αναπτύσσεται μια ιδεολογία οτι κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν επενδύσεις, κάποιοι δεν τις θέλουν.
Δεν είμαστε στην εποχή... φαρ ουέστ. Θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον και να έχουν αποδοχή της κοινωνίας. Αν φαντάζεται κανείς ότι μπορούν να έρθουν επενδύσεις απέναντι στις οποίες η κοινωνία είναι εχθρική, αυτό είναι λάθος».
Τράπεζες: Το πρόβλημα δεν είναι η ρευστότητα αλλά τα «κόκκινα» δάνεια
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υποστήριξε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει ανεβάσει στο φουλ τους ρυθμούς της προκειμένου ως το Eurogroup της 4ης/11 να έχει ολοκληρώσει το 80 % από τα προαπαιτούμενα, ενώ ως βήματα στον οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο, ανέφερε την ακόμα μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές και την έναρξη της τεχνικής συζήτησης για το χρέος ώστε τον ερχόμενο Ιούνιο όλα να έχουν τελειώσει. Μάλιστα ως προς τις τράπεζες ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας αλλά το μόνο πρόβλημα είναι εκείνο των κόκκινων δανείων που καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθούν.
Και μετά την έξοδο θα υπάρχει επιτήρηση
Όσο για την “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι και μετά τον Αύγουστο θα υπάρχει επιτήρηση καθώς ενεργοποιείται ευρωπαϊκός κανονισμός (472/2013) που προβλέπει τι συμβαίνει σε μια χώρα όταν ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα. Συμπλήρωσε, όμως, πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί επαρκής ρευστότητα γιατί όπως είπε σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά: «Εμείς προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε ένα νέο μνημόνιο. (σ.σ.για καθαρή έξοδο) το λέει ο Ντάισελμπλουμ. Δεν είναι τεκμήριο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Κι αν κάτι πάει στραβά, μια αναταραχή στις διεθνείς αγορές, να υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη, να καλύψουμε τα νώτα μας».