Είναι μια συνταγή που ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ακολουθήσουν. Είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που κατέκτησε τις κουζίνες του κόσμου.
Υλικά
Για την ζύμη
- 3/4 φλυτζανιού βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 μερίδα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1+3/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
- 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο
- 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
- Σε μεγάλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα δραστήρια, προσθέστε την βανίλια, το αλάτι, σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά
- Αυτή είναι η ζύμη: φτιάξτε μια μπάλα με τα χέρια, αφήστε λίγο να ξεκουραστεί και απλώστε την στο μέγεθος που θέλετε
- Αν δεν θέλετε να κάνετε μόνοι σας ζύμη, αγοράστε μια έτοιμη, για τάρτες
- Ψήστε την για 15 λεπτά στον φούρνο -Χωρίς αέρα η ζύμη δεν θα φουσκώσει και δεν χρειάζεστε μπίλιες ή φασόλια!
- Βγάλτε τη ζύμη όταν έχει πάρει ένα ρόδινο χρώμα και αφήστε να κρυώσει λίγο
- Σε μπολ βάλτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, χτυπήστε με αυγοδάρτη
- Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε ώσπου να γίνει ένα παχύ μείγμα
- Ρίξτε το μείγμα στη ζύμη -Προστατεύστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-30 λεπτά
- Οταν η τάρτα είναι έτοιμη, μπορείτε να προσθέσετε στην επιφάνεια φέτες λεμόνι ή ξανθιά ζάχαρη!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο