Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στην Ισπανία: Επίθεση στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στην Ισπανία: Επίθεση στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όσα έγιναν χθες στην Καταλονία δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και την Μπαρτσελόνα, την ομάδα σύμβολο της πόλης.

Μετά από ένα αλαλούμ ωρών με τους υπεύθυνους της Μπαρτσελόνα και της Ισπανικής Λίγκας να αλληλοκατηγορούνται για τη ματαίωση του αγώνα με τη Λας Πάλμας και τους οργανωμένους της Μπάρτσα να απειλούν με έφοδο στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η διεξαγωγή του ματς κεκλεισμένων των θυρών ήταν η μοναδική λύση.

Γιατί βγήκε να παίξει η Μπαρτσελόνα

Θα περίμενε κανείς πως η Μπάρτσα θα επέλεγε ακόμη και με τον κίνδυνο τιμωρίας να μην αγωνιστεί την ώρα που οι πολίτες της Καταλονίας δέχονται πυρά με πλαστικές σφαίρες. Η άποψη άλλων ήταν πως το να αγωνιστεί, θα ήταν ένδειξη «επανάστασης» στο «καθεστώς» της Μαδρίτης.

Δεν ήταν και το παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Η απόφαση για να αγωνιστούν οι «μπλαουγκράνα» είχε να κάνει μόνο με τους βαθμούς που θα έχανε η ομάδα.

«Θα χάναμε έξι βαθμούς. Τρεις από τον μηδενισμό κι άλλους τρεις λόγω τιμωρίας. Η Λίγκα δεν μας άφηνε να αναβάλουμε το παιχνίδι, όπως θέλαμε. Δεν μας άφησαν επιλογή. Εξετάσαμε τις επιλογές μας, μιλήσαμε με στελέχη της διοίκησης και το προπονητικό επιτελείο και αποφασίσαμε ότι το κόστος θα ήταν μεγάλο αν δεν βγαίναμε να παίξουμε. Έτσι, επιλέξαμε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών», είπε Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομένου.

Η ανακοίνωση της Μπάρτσα

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αφού πρώτα καταδίκασε τα όσα συμβαίνουν σήμερα (1/10) στην Καταλονία, ανακοίνωσε λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, μιας και η ισπανική ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα των «μπλαουγκράνα» για αναβολή του αγώνα.

«Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει όσα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Καταλονίας, με σκοπό να αποτρέψουν τους πολίτες να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα και την ελεύθερη γνώμη τους.

Ως επακόλουθο το συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Λας Πάλμας, αλλά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ακολουθώντας την απαίτηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αρνήθηκε να αναβάλει τον αγώνα».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων

Την πιο σκληρή στάση προς την Μπαρτσελόνα την έχει μία εφημερίδα της Καταλονίας. Η «Sport» επιτίθεται προς τη διοίκησης των «μπλαουγκράνα» για το γεγονός ότι διεξήχθη ο αγώνας και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών. Ο βασικός τίτλος της εφημερίδας είναι «Ντροπή» και ακριβώς από πάνω γράφει: «Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να παίξει κεκλεισμένων των θυρών ένα ματς που δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει πουθενά το σκορ της αναμέτρησης με την Λας Πάλμας.

Μία πιο «ήπια» στάση κρατά η έτερη καταλανική εφημερίδα, «Mundo Deportivo», που ανέφερε «Κεκλεισμένων των θυρών» είναι ο βασικός της τίτλος, ενώ εκτός των άλλων αναφέρει στο εξώφυλλο της «Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε χωρίς φιλάθλους λόγω των όσων συνέβαιναν στην Καταλονία».

Διπλή ανάγνωση έχει το πρωτοσέλιδο της «Marca». Από τη μία η εφημερίδα της Μαδρίτης που στηρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στον αγώνα της Μπαρτσελόνα, από την άλλη όμως δεν απουσιάζουν τα «καρφιά». Ο βασικός τίτλος της «Μarca» είναι ότι «κανείς δεν υπήρχε για να χειροκροτήσει αυτή την Μπαρτσελόνα», αναφερόμενος προφανώς στο ότι ο αγώνας με τη Λας Πάλμας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ακριβώς από πάνω όμως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αναβάλει τον αγώνα ως ένδειξη συμπαράστασης για το παράνομο δημοψήφισμα».

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων στην Ισπανία: Επίθεση στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τη μικρότερη αναφορά έχει η άλλη μαδριλένικη εφημερίδα «As». «Ο κόσμος είδε ένα άδειο Καμπ Νου» αναφέρει και στη συνέχεια επισημαίνει: «Μετά από ώρες διαβουλεύσεων ο Μπαρτομέου επέλεξε μία Σολομώντεια λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ