Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονομεύει τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον - iefimerida.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονομεύει τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, και ανακοίνωσε ότι βρήκε γραμμή επικοινωνίας ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις με την Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


Δυστυχώς για εκείνον, πρώτος τον «άδειασε» ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter αντέδρασε κατηγορηματικά:


«Είπα στον Ρεξ Τίλερσον, τον καταπληκτικό υπουργό Εξωτερικών μας, ότι χάνει χρόνο να προσπαθεί να διαπραγματευθεί με τον Little Rocket Man [«Ανθρωπο-πύραυλο», παρατσούκλι που έδωσε ο Τραμπ στον Κιμ Γιόνγκ Ουν].


Και συνέχισε: «Κράτα την ενέργειά σου Ρεξ, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει!».


Αυτή η δημόσια κριτική, υπογραμμίζουν οι New York Times, «ελαχιστοποιεί τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών και δίνει την εντύπωση ότι πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στην στρατιωτική επιλογή» εναντίον της Βόρειας Κορέας.
Παρότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν βρίσκεται πάντα στην ίδια γραμμή με τους υπουργούς του που χαράσσουν την εξωτερική πολιτική, οι New York Times σημειώνουν, ωστόσο, ότι «είναι η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος επικρίνει τόσο ανοιχτά τον υπουργό Εξωτερικών του εν μέσω μια εξαιρετικά τεταμένης κατάστασης».
Για την Washington Post, αυτό το καινούριο επεισόδιο μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του επικεφαλής της διπλωματίας δεν μπορεί «παρά να ξεκινήσει τις φήμες για την μακροβιότητα του Ρεξ Τίλερσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρεξ τιλερσον υπονομεύει
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ