Αν όταν παραγγέλνετε σε κάποιο εστιατόριο την μπριζόλα σας καλοψημένη, τότε κάνετε λάθος. Αυτό υποστηρίζει ο σεφ Μάικλ Λομονάκο, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Υόρκη.
Ο εν λόγω σεφ υποστηρίζει ότι ανεξάρτητα από το είδος της μπριζόλας που παραγγέλνετε, την καλύτερη και πιο αληθινή γεύση του μοσχαριού και επομένως τη μέγιστη απόλαυση, θα την εισπράξετε αν το κρέας είναι «άψητο-μέτρια ψημένο».
Σε αυτό το επίπεδο ψησίματος «άψητο-μέτρια ψημένο», συνδυάζονται δύο... κόσμοι: Τραγανό εξωτερικά, δροσερό εσωτερικά.
Βέβαια, ο σεφ, ισχυρίζεται ότι και το κρέας που έχει μαγειρευτεί ελάχιστα, δηλαδή εμπίπτει στην κατηγορία «σχεδόν άψητο», είναι και αυτό εξαιρετικό. Ωστόσο, το «άψητο-μέτρια ψημένα», ίσως μασιέται πιο εύκολα.
Ωστόσο, επιμένει ότι το πώς θα απολαύσει κανείς την μπριζόλα του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Παρομοιάζει, μάλιστα, τις μπριζόλες με τα αβγά. «Η μπριζόλα είναι σαν το αβγό. Οι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά πώς τους αρέσει περισσότερο και η όλη εμπειρία είναι πολύ προσωπική».