Η Αντέλ μεγάλη νικήτρια της φετινής απονομής των Grammy - iefimerida.gr

Η Αντέλ μεγάλη νικήτρια της φετινής απονομής των Grammy

Η Αντέλ μεγάλη νικήτρια της φετινής απονομής των Grammy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αντέλ και το ροκ συγκρότημα Foo Fighters είναι οι μεγάλοι νικητές της φετινής απονομής των βραβείων Grammy, αφού κέρδισαν από τέσσερα βραβεία ο καθένας. Παρούσα και η μεγάλη απούσα Γουίτνεϊ Χιούστον, στο θάνατο της οποίας γίνονταν συνεχώς αναφορές καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Η Βρετανή τραγουδίστρια της σόουλ Αντέλ κέρδισε το βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, με το «Rolling in the Deep», της καλύτερης σόλο ερμηνείας ποπ τραγουδιού, με το «Someone Like You» και δύο ακόμη βραβεία. Παραλαμβάνοντας τα πρώτα βραβεία της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χειρουργούς που της αφαίρεσαν τον πολύποδα από τις φωνητικές της χορδές.

Το ροκ συγκρότημα Foo Fighters ήταν επίσης στους μεγάλους κερδισμένους, αποσπώντας τέσσερα βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό για την καλύτερη ροκ ερμηνεία με το «Walk». Ο επικεφαλής των Φου Φάιτερς, ο Ντέιβ Γκρολ, επισήμανε ότι ο τελευταίος τους δίσκος δεν ηχογραφήθηκε σε στούντιο, «αλλά στο γκαράζ μου, με μερικά μικρόφωνα κι ένα κασετόφωνο. . .» Αυτό «δείχνει ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι το σημαντικό» στην μουσική, πρόσθεσε.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον παρουσιαστή Ελ Κουλ Τζέι να συλλυπείται την οικογένεια της Γουίτνεϊ Χιούστον και να προσεύχεται επί σκηνής γι' αυτήν. Και ήταν πραγματικά το γεγονός που μονοπώλησε τις συζητήσεις τόσο πριν , όσο και κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Οι αναφορές στη Χιούστον, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες σε ένα ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες σε ηλικία 48 ετών, ήταν συνεχείς. Η Μέλανι Φιόνα, που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία της ερμηνείας R&B με το τραγούδι «Fool For You» αφού εξήγησε πώς η Γουίτνεϊ Χιούστον αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτήν, είπε χαρακτηριστικά πώς «δεν θα στεκόμουν εδώ αν δεν ήσουν εσύ».

Ανάμεσα στους υπόλοιπους νικητές - στις συνολικά 75 κατηγορίες - ήταν και οι Τζέι Ζι και Κάνιε Γουέστ για το ραπ τραγούδι «Otis», οι οποίοι πάντως δεν εμφανίστηκαν για να παραλάβουν το βραβείο τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ