Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο]

Ενας ισπανικός μονόλογος με θέμα την ζωή της βασίλισσας Σοφίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, μπροστά στο φέρετρο του νεκρού συζύγου της, βασιλιά Χουάν Κάρλος, κάποια στιγμή στο μέλλον. Μια φωνή της μιλάει. Μια φωνή μέσα στο μυαλό της. Το παρελθόν ξυπνά. Μνήμες θραύσματα την πλημμυρίζουν.

Το Τατόι, ο Παύλος, η Φρειδερίκη, ο Χουανίτο, ο Φράνκο, ένα παιδί που πεθαίνει μπροστά στα μάτια της… Ποια είναι; Τι έζησε; Τι δεν έζησε;

Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ο Φαίδων Καστρής, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, υποδύεται ένα αλλόκοτο πλάσμα που στοιχειώνει το μυαλό της Σοφίας και μεταμορφώνεται σε όλους όσους καθόρισαν τη ζωή της.

Η παράσταση «Σοφία» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι παρουσιάζεται από την 1η Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στην Οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα (Λεωφόρος Αμαλίας 4, 5ος όροφος).

Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

«Σοφία, στην υπέροχη Οικία Κατακουζηνού, σε μετάφραση της αγαπημένης μου Μαρίας Χατζηεμμανουήλ που την ευχαριστώ για το ωραίο δώρο που μου έκανε, όταν με έφερε σε επαφή με τον τρυφερό, ποιητικό και τόσο πρωτότυπο στην δομή του ισπανικό μονόλογο με θέμα την ζωή της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας , την αναζήτηση, σκιαγράφηση του εσωτερικού της πορτραίτου, του κόσμου που έζησε και στον οποίο συνεχίζει διακριτικά να χαμογελάει» σημειώνει στο iefimerida.gr ο Φαίδων Καστρής.

Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

«Η Σοφία του συγγραφέα μας που έζησε "σε μέρη ακατοίκητα" και εξακολουθεί, σε μια εποχή που όλοι σχεδόν μιλούν περισσότερο από όσο θα έπρεπε, να επιλέγει τον κόσμο της σιωπής της, κάνοντας αυτό που νιώθει πως είναι το χρέος της και καρτερώντας να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο».
«Η Σοφία που συναντώ εγώ
, ερμηνεύοντας τον παιδικό, αόρατο φίλο της, ένα πλάσμα που κατοικεί στις σκέψεις της, στα όνειρα, τους φόβους, τους εφιάλτες της, μια φωνή αγάπης και κρίσης μέσα της. Κρυμμένος στην ντουλάπα του δωματίου της στο Τατόι μοιραστήκαμε τις "μαγικές συζητήσεις μας"» .

Τρέιλερ Στέφανος Κοσμίδης

Ο Φαίδων Καστρής είναι το αλλόκοτο πλάσμα στο μυαλό της βασίλισσας Σοφίας [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

«Η Σοφία μου ίσως είναι το πιο όμορφο ταξίδι στην μέχρι τώρα θεατρική μου διαδρομή και νομίζω την αγάπησα ήδη πολύ, " ειρήσθω μετά μείζονος σεβασμού, Μεγαλειοτάτη "» δηλώνει ο Φαίδων Καστρής.

ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ, Λεωφ. Αμαλίας 4, 5ος όροφος, Σύνταγμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ