Η καλύτερη συνταγή για pasta με κοτόπουλο, γιατί είναι κρεμώδης και λίγο πικάντικη, αν προσθέσετε τσίλι. Ο,τι πρέπει για φθινόπωρο.
Υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο, βιολογικό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 χρωματιστές πιπεριές
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
- 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κουτί πέννες
- Αλάτι, πιπέρι και λίγο τσίλι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα στήθη σε μικρά κομμάτια και ροδίστε τα σε βαθύ τηγάνι, με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Βγάλτε το κοτόπουλο, αφήστε στην άκρη
- Ψιλοκόψτε κρεμμύδια, σκόρδα, πιπεριές
- Προσθέστε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίστε καλά τις πιπεριές και το κρεμμύδι
- Χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα
- Βάλτε τα όλα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τις ντομάτες και τα πέννες άβραστες
- Προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό κότας, αν θέλετε), σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 15 λεπτά -Προσοχή στα υγρά
- Αν υπάρχουν πολλά υγρά μετά τα 15 λεπτά, αφήστε να βράσει ακόμη ένα 5λεπτο
- Στο τηγάνι προσθέστε τα λαχανικά, το κοτόπουλο, ρίξτε το τσίλι (προαιρετικά) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 2 λεπτά
- Ετοιμες οι ζουμερές πέννες!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο