Η Βρετανία συζητάει για νέες εμπορικές συμφωνίες με Περού, Κολομβία και Ισημερινό - iefimerida.gr

Η Βρετανία συζητάει για νέες εμπορικές συμφωνίες με Περού, Κολομβία και Ισημερινό

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στελέχη της κυβέρνησης της Βρετανίας συζητούν με ομολόγους τους του Περού, της Κολομβίας και του Ισημερινού για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως βάση η ισχύουσα συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για νέες συμφωνίες μετά το Brexit, γνωστοποίησε η βρετανική πρεσβεία στη Λίμα.

Η Βρετανία επιδιώκει να κλείσει νέες συμφωνίες για το εμπόριο με χώρες από την Ινδία ως τον Καναδά, καθώς προετοιμάζεται για την αποχώρησή της το 2019 από την ΕΕ.

Το περυσινό δημοψήφισμα στο οποίο εγκρίθηκε το διαζύγιο θεωρήθηκε γενικά πλήγμα για τις προσπάθειες να μειωθούν τα εμπόδια για το εμπόριο διεθνώς, αλλά το Λονδίνο αντιτείνει πως ανοίγονται νέες ευκαιρίες.

«Καθώς φεύγουμε από την ΕΕ, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα προς τα έξω και να γίνουμε φάρος του ελεύθερου εμπορίου συνάπτοντας ανεξάρτητες εμπορικές συμφωνίες», σημείωσε ο βρετανός υπουργός Εμπορικής Πολιτικής Γκρεγκ Χαντς, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική πρεσβεία στο Περού.

Ο Χαντς βρισκόταν στη Λίμα για μια συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου του Περού Εδουάρδο Φερέιρος, διευκρίνισε η πρεσβεία. Άλλοι βρετανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρόσφατα με στελέχη των κυβερνήσεων του Ισημερινού και της Κολομβίας.

Οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στη Βρετανία και κράτη της Νότιας Αμερικής ανήλθαν στα 12,4 δισεκατομμύρια λίρες (14,1 δισεκ. ευρώ) το 2015.

Το Λονδίνο δεν μπορεί να υπογράψει καμιά διακρατική συμφωνία για το εμπόριο πριν αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία Brexit συμφωνίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ