Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήριο του Καντάφι - iefimerida.gr

Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήριο του Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αεροπορική επιδρομή του NATO χτύπησε κτήριο του Καντάφι στην Τρίπολη, νωρίς το πρωί σήμερα. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, που ταρακούνησαν το κέντρο της Τρίπολης και αποτέλεσαν μία από τις πιο ισχυρές επιθέσεις στην πόλη μέχρι στιγμής.Το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών Libyan Television, Jamahiriya και Shababiya σταμάτησε να μεταδίδεται για περίπου μισή ώρα μετά τις επιθέσεις.

Κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κατεστραμμένο κτήριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

Την Κυριακή, δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Μισράτα, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις στην πόλη, αφήνοντας τις φυλές να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους.

Αιχμάλωτος στρατιώτης των εξεγερμένων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι χάνουν τη μάχη στη Μισράτα. "Αρκετοί στρατιώτες θέλουν να παραδοθούν αλλά φοβούνται ότι θα εκτελεστούν (από τους αντάρτες)", δήλωσε ο Λιλι Μοχάμεντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Λιβύη επίθεση Καντάφι Κόσμος κτήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ