Οταν θέλετε να απολαύσετε μια στιγμή ή να περιποιηθείτε φίλους σας εκπλήξτε τους φτιάχνοντας πολύ εύκολα ένα ψωμί focaccia.
Υλικά
- 240 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
- 3/5 φλυτζανιού χλιαρό νερό
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 1,5 κουταλάκι μαγιά ξερή
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο +λίγο έξτρα
- 2 κουταλιές δενδρολίβανο
![Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-09/focaccia1.jpg?itok=1rLzaeCy)
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μπολ βάλτε τη ζάχαρη με τη μαγιά και ρίξτε το χλιαρό νερό
- Αφήστε τη μαγιά 5 λεπτά να λιώσει
- Προσθέστε λίγο αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε
- Βάλτε μέσα τα μισά φύλλα δενδρολίβανο
- Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε πιο ζωηρά
- Αλευρώστε τα χέρια σας και ζουλήξτε καλά τη μπάλα -Φτάνει
- Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι με τα χέρια, δώστε μια μορφή
- Με το δάχτυλο κάντε λίγες τρυπούλες για να μη φουσκώσει υπερβολικά
- Ρίξτε το υπόλοιπο δενδρολίβανο από πάνω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω
- Ψήστε για 20 λεπτά
- Σερβίρετε με ένα πιάτο ελιές, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Απολαύστε!
Κάποιοι έχουν αναγάγει την focaccia σε τέχνη:
![Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-09/focaccia_sos.jpg?itok=icVibSH7)
![Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-09/fougasse1.jpg?itok=CuRJSU3P)
![Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-09/fougasse_sos.jpg?itok=hgXLTn3v)
![Ψωμί focaccia με δενδρολίβανο και λάδι | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-09/fugasse_a.jpg?itok=mV29lYj-)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο