Βεστερβέλε: Τώρα μόνο οι πράξεις μετρούν - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Τώρα μόνο οι πράξεις μετρούν

Γκίντο Βεστερβέλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στη στήριξη της Γερμανίας, αν η ατζέντα στην Αθήνα οριστεί σωστά και βιώσιμα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, αποκλείοντας ωστόσο οποιοδήποτε ενδεχόμενο προκαταβολικών πληρωμών στη χώρα μας.

Μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel, ο γερμανός ΥΠΕΞ ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν μπορούν να υπάρξουν προκαταβολικές πληρωμές. Τώρα μόνο οι πράξεις μετρούν» και πρόσθεσε ότι: «Αν και η Γερμανία επιθυμεί ξεκάθαρα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, δεν είναι αρκετή η συμφωνία σε προγράμματα μεταρρυθμίσεων, αλλά είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η εφαρμογή τους άμεσα».

Παράλληλα, προειδοποίησε σε έντονο ύφος και την ίδια τη χώρα του σχετικώς με την γερμανική κυριαρχία: «Εάν νομίζουμε ότι πρέπει να κουνάμε το τευτονικό ρόπαλο λόγω της μεγάλης οικονομικής επιτυχίας, τότε θα διαπιστώσουμε κάποτε ότι αυτό δεν ήταν ρόπαλο, αλλά μπούμερανγκ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ