Απάντηση στα δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα) ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης δύο ελβετικών λογαριασμών, έδωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, διαψεύδοντας τις αποφάσεις της ελβετικής Δικαιοσύνης που εκδόθηκαν πριν από λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με αυτές, πραγματικός κάτοχος των δύο λογαριασμών είναι ο πρώην υπουργός, ο οποίος, επειδή δεν μπορούσε να εμφανιστεί ενώπιον των ελβετικών αρχών ως ιδιοκτήτης τόσων εκατομμυρίων, χρησιμοποίησε για το άνοιγμά τους τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Αυτό άλλωστε είναι καταθέσει και ο ίδιος ο Ζήγρας, υποστηρίζοντας ότι είχε εμφανιστεί στις Ελβετικές τράπεζες ως έμπορος ξυλείας, με μεγάλα κεφάλαια και ευρύ τομέα δραστηριοτήτων.
Πως αντιδρά ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Ρίχνοντας για μία ακόμη φορά το ανάθεμα στον εξάδελφό του, δηλώνει ότι επιχειρεί να καλύψει τις ανομίες του, συκοφαντώντας τον ίδιο, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά.
Η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου
«Με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας και ενόψει αναμονής έκδοσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο γνωστός, συνειδητός, ψεύτης και σκευωρός, ΝΙΚΟΣ ΖΗΓΡΑΣ, προσπάθησε για ακόμη μια φορά, να ¨κατασκευάσει¨ ψευδείς εντυπώσεις και να με ενοχοποιήσει, με στόχο να επηρεάσει την απόφαση του Δικαστηρίου.
Ενώ, είναι αυτός ο ίδιος κατηγορούμενος ενώπιον των Ελβετικών αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, επιχείρησε να φορτώσει για μια ακόμη φορά τις ανομίες του σε μένα. Άλλωστε, καθ’ υπόδειξη του, οι Ελβετικές Εισαγγελικές Αρχές αποδέχτηκαν τις δηλώσεις και τις καταθέσεις του, χωρίς κανέναν έλεγχο και δικαστική έρευνα.
Υπενθυμίζω όμως, όπως πολλάκις δήλωσα, ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών Δικαστικών Αρχών, που εκλήθην ως μάρτυρας, ότι ουδέποτε είχα τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, ούτε και καμία σχέση, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου με τους λογαριασμούς του ΖΗΓΡΑ.
Ο μόνος λόγος για τον οποίο κατηγορήθηκα και καταδικάστηκα είναι οι πολιτικές επιλογές μου στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας, στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, των εξοπλισμών, της άμυνας και της οικονομίας, που ενόχλησαν πολλούς στα γεωενεργειακά, γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τους».