Σαμαράς: Μετά το PSI θα επιβάλλουμε τις εκλογές - iefimerida.gr

Σαμαράς: Μετά το PSI θα επιβάλλουμε τις εκλογές

Σαμαράς: Μετά το PSI θα επιβάλλουμε τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογές αμέσως μετά το PSI ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ν.Δ. θα επιβάλλει τις εκλογές μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.»

«Ολοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας έχουν καταρρεύσει. Γινόμαστε φτωχοί μέρα με τη μέρα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας. Για να μιλάμε όμως για ανάκαμψη, η χώρα πρέπει να υπάρχει και να ορίζει την τύχη της.

Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν αλλά οφείλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της αλληλεγγύης, τώρα υπάρχει η Ευρώπη της τιμωρίας. Το 2009 πίστευε το ΠΑΣΟΚ ότι λεφτά υπάρχουν. Τώρα οι Ελληνες είναι πιο φτωχοί.

Ως τα τέλη του Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι θα σωθούμε. Μετά όμως την καταστρεπτική πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα κανείς πλέον δεν μας εμπιστεύεται.

Υπάρχει ο φόβος της μετάδοσης της κοινωνικής αναταραχής από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Είμαστε η μονή συντεταγμένη δύναμη στο χάος.

Το ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση. Τα κόμματα των άκρων εκτινάσσονται σε πρωτοφανή ποσοστά. Η αριστερά αν και πολυδιαβασμένη εμφανίζεται να πιάνει το 45%.

Μέσα σε αυτό το χάος η Ν.Δ. παραμένει σταθερή, υπεύθυνη,με διορατικότητα και αποφασιστικότητα. Μόνο όσοι κερδοσκοπούν πάνω στην επερχόμενη καταστροφή έχουν λόγο να χτυπούν τη Ν.Δ..

Οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην ερχόμενη Βουλή.

Κάποιοι φοβούνται τις εκλογές τώρα. Εμείς όμως ξέρουμε ότι μόνο με εκλογές θα δυναμώσει η διαπραγματευτική ισχύς της χωράς. Ομως είναι μεγάλος ο κίνδυνος να εκραγεί η κοινωνία αν δεν γίνουν εκλογές. Αν θέλουν να κυβερνήσουν χωρίς εμάς να δούμε πως θα το κάνουν.

Είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε τις εκλογές και θα το κάνουμε. Μέτα το PSI πάμε σε εκλογές»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ