Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες ο οίκος S&P - iefimerida.gr

Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες ο οίκος S&P

Υποβάθμισε 34 ιταλικές τράπεζες ο οίκος S&P
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υποβάθμιση συνολικά 34 τραπεζών της Ιταλίας ανακοίνωσε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, ένα μήνα μετά την μείωση κατά δύο βαθμίδες του αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας .

Η νέα βαθμολογία του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για τα 34 τραπεζικά ιδρύματα στην Ιταλία είναι ΒΒΒ+, ενώ μετατράπηκε από «σταθερή» σε «αρνητική» η προοπτική τους. Αυτό προοιωνίζεται περαιτέρω υποβάθμιση μέσα σε χρόνο 24 μηνών.

Ανάμεσα στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η UniCredit, η Intessa Sanpaolo, η Banca Nationale del Lavoro, και η Mediobanca.

Το ιταλικό δημόσιο χρέος φθάνει στο 120% του ΑΕΠ ενώ τώρα, μετά την υιοθέτηση δεσμών μέτρων οικονομικής λιτότητας από την κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι, τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων Ιταλίας κυμαίνονται σε στενά όρια του 6% .

Στα τέλη του 2011 κυμαίνονταν πέριξ του 7%, επίπεδο που κάνει υπό προθεσμία μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος των 1.900 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν οικονομολόγοι μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.Ολο το 2012 η Ρώμη θα κάνει δημοπρασίες ομολόγων 450 δισ.ευρώ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ