Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ρώτησε τοξικομανείς αν πρέπει να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά - iefimerida.gr

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ρώτησε τοξικομανείς αν πρέπει να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά

Φωτογραφία: Twitter @KensingtonRoyal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρέθηκε στο Spitalfields Crypt Trust στο ανατολικό Λονδίνο, που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, βοηθώντας τους να απεξαρτηθούν.

Ο πρίγκιπας ζήτησε από τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσε και προσπαθούσαν να ανακάμψουν εάν πιστεύουν πως πρέπει να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά.

«Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό: υπάρχει μεγάλη πίεση από περιοχές για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και άλλων πραγμάτων. Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με αυτό;» ρώτησε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι είναι μια σημαντική ερώτηση, αλλά φαίνεται πως ορισμένοι το βρίσκουν πολύ καλή ιδέα. Ξέρετε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποια τα συναισθήματα σας;»

Η πρώτη που του απάντησε είπε πως υποστηρίζει τη νομιμοποίησή τους. Η Χέθερ Μπλάκμπερν υποστήριξε πως θα ήταν «μια καλή ιδέα». «Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην απεξάρτηση, το 95%, είχαν τραύμα ή κάτι τρομερό τους συνέβη και ξεκίνησαν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια μπήκαν φυλακή. Δεν υπάρχουν οι υποδομές και η πραγματική βοήθεια που χρειάζονται και τιμωρούνται», συμπλήρωσε.

Today The Duke of Cambridge is visiting the Spitalfields Crypt Trust, a charity that helps people recover from addiction & homelessness. pic.twitter.com/DF8M9H6ISx

«Κάτι που δεν πρόκειται να τους βοηθήσει, αλλά θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα», ισχυρίστηκε η 49χρονη.

Η Γκρέις Γκαν, που προσπαθεί να ανακάμψει από το αλκοόλ, είπε: «Υπάρχουν ναρκωτικά στη φυλακή, δεν μπορείτε να εξαλείψετε το γεγονός πως άνθρωποι παίρνουν εκεί ναρκωτικά. Ωστόσο, πιστεύω πως όποιος καταλήγει εκεί είναι κατεστραμμένος. Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία παροχής χρημάτων στη θεραπεία ψυχικής υγείας».

Το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Γουίλιαμ σχετικά με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ήρθε μετά από την υποκίνηση του αντιπροέδρου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Jo Swinson, που επιμένει πως θα ήταν σωστό να ασκηθούν πιέσεις για τη νομιμοποίηση της κάνναβης - προβλέποντας ότι το θέμα δεν θα ανησυχούσε τους ψηφοφόρους μέσα σε 15 χρόνια.

«Σας ευχαριστώ ήταν πάρα πολύ χρήσιμο όλο αυτό. Εσείς το έχετε βιώσει και επηρεάστηκε η ζωή σας με τρόπους που μπορώ να φανταστώ, γι αυτό και είναι ενδιαφέρον να τα ακούσω από εσάς», είπε καταλήγοντας ο πρίγκιπας, προσθέτοντας πως εκτίμησε την ειλικρίνειά τους.

The Duke meets @recoverypathway service users and hears how SCT's support has helped them. pic.twitter.com/GTOV17s0kW

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρίγκιπας Γουίλιαμ Ναρκωτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ