IOPC Funds: Στα 900 εκατ. ευρώ τα διαθέσιμα κονδύλια για τις αποζημιώσεις του Σαρωνικού - iefimerida.gr

IOPC Funds: Στα 900 εκατ. ευρώ τα διαθέσιμα κονδύλια για τις αποζημιώσεις του Σαρωνικού

Το Ταμείο θα αποζημιώσει όλους όσους επλήγησαν από την οικολογική καταστροφή  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διαβεβαίωση πως όλοι όσοι επλήγησαν οικονομικά από την περιβαλλοντική καταστροφή στο Σαρωνικό θα αποζημιωθούν έστειλε το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από τη Ρύπανση του Πετρελαίου, IOPC Funds.

Ο επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του Ταμείου Τόμας Λίμπερτ δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απορρύπανσης, θα ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων.

Κάλεσε δε, τους πληγέντες να συγκεντρώσουν έγγραφα και αποδείξεις.

«Η Ελλάδα είναι μέρος του διεθνούς συστήματος εδώ και 40 χρόνια, επομένως υπό αυτή την έννοια είναι καλυμμένοι όσοι επλήγησαν. Αυτό που μπορώ να πω σε αυτό το σημείο στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν είναι να κρατήσουν στοιχεία της ζημιάς ή των απωλειών που υπέστησαν, και να περιμένουν οδηγίες από τις αρχές. Η ταχύτητα με την οποία οι αποζημιώσεις μπορούν να δοθούν, εξαρτάται από τους αιτούντες που θα δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία» δήλωσε ο ίδιος, που παράλληλα σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του Ταμείου βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές αλλά και την ασφαλιστική εταιρία του Αγία Ζώνη II.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η ασφάλεια υπέρ τρίτων που διέθετε το μικρό δεξαμενόπλοιο καλύπτει αποζημιώσεις μέχρι το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ με τα επιπλέον έξοδα να καλύπτονται από το Ταμείο.

Ο κ. Λίμπερτ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τα διαθέσιμα κονδύλια για αποζημιώσεις στην Ελλάδα ανέρχονται στα 900 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι αποζημιώσεις δίνονται κατευθείαν σε όσους υπέστησαν ζημιά και επλήγησαν οικονομικά, επομένως υπάρχει ευθεία σύνδεση μεταξύ του οργανισμού που πληρώνει και των θυμάτων που αιτούνται αποζημίωση. Το ανώτατο διαθέσιμο ποσό, στην Ελλάδα, για ναυάγια δεξαμενόπλοιων με πετρελαϊκή ρύπανση, ανέρχεται στα 900.000.000 ευρώ» δήλωσε σχετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ