Ρέππας: «Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;» - iefimerida.gr

Ρέππας: «Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;»

Ρέππας: «Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας πως τέτοιες στιγμές «ουδείς μπορεί να πάρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας».

«Το δίλημμα είναι: Η Ελλάδα με την Ευρώπη ή χωρίς την Ευρώπη;», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνη κάθε στάση που έχει ως ορίζοντα το προσωπικό ή κομματικό συμφέρον, και κάθε προσπάθεια μη ανάληψης προσωπικής ευθύνης.

«Είναι φανερό ότι ευρύτερες σκοπιμότητες, εντός και εκτός Ελλάδας, υπαγορεύουν τη διαχείριση αυτού του προγράμματος για τη διαμόρφωση μιας υποτιμητικής εικόνας για τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και την χώρα μας. Αυτό δεν είναι δεκτό. Οφείλουμε να σπάσουμε αυτόν τον κλοιό. Δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές αλλαγές με πολιτική ανάπτυξης οδηγούν την Ελλάδα στο να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής και εταίρος Β΄ κατηγορίας. Η Κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στο ρόλο της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση, πρέπει και αυτή να αλλάξει. Ο Πρωθυπουργός έχει το λόγο» υποστήριξε ο Δημήτρης Ρέππας.

Αναφερόμενος στο PSI και την νέα δανειακή σύμβαση, επεσήμανε πως «έχει προκύψει με την έγκριση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και είναι ένα πλαίσιο που μας δεσμεύει» και προσθέτει ότι «όμως, αυτό το πρόγραμμα έχει προκαλέσει μια γενικότερη συζήτηση που αδικεί και την χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

«Το κλίμα δυσπιστίας βαραίνει την Ελλάδα, παραγνωρίζοντας την τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή, τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει και τη μεγάλη προσπάθεια των πολιτικών κομμάτων παρά το κλίμα αποδοκιμασίας τους από πολίτες, να κρατήσουν ζωντανή την χώρα», προσθέτει ο κ. Ρέππας, καλώντας σε «σπάσιμο του κλοιού» και ανάληψη πρωτοβουλιών από τον κ. Παπαδήμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ