Είναι τόσο γευστικό που θα το τρώτε για μέρες, σαν μπέηκον!
Υλικά
- 2,5 κιλά χοιρινό (όχι μπούτι) ολόκληρο το κομμάτι για ψητό στο φούρνο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κλαδάκια φασκόμηλο
- 1 ταψάκι με καπάκι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Ανοίξτε το κομμάτι χοιρινού με ένα μαχαίρι (θα το διπλώσετε ξανά)
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό μέρος, τοποθετήστε φύλλα φασκόμηλου, αλείψτε γενναιόδωρα ελαιόλαδο με ένα πινέλο κουζίνας και κλείστε πάλι το κομμάτι
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εξωτερικό του χοιρινού, αρκετό ελαιόλαδο
- Καθαρίστε τα σκόρδα και τοποθετήστε τα στον πάτο του ταψιού που θα βάλετε στο φούρνο, μαζί με δύο κλαδάκια φασκόμηλο, πάνω τους τοποθετήστε το χοιρινό
- Αφήστε το στον φούρνο να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες, χαμηλώστε τη φωτιά αν χρειαστεί, μην βάλετε νερό για να κάνει κρούστα το κρέας!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο