Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας - iefimerida.gr

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επελέγη πριν από λίγο από το υπουργικό συμβούλιο μετά από περίπου τρεις μήνες από την συνταξιοδότηση της Βασιλικής Θάνου ο νέος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αρεοπαγίτης, κύριος Βασίλειος Πέππας.

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ο κ.Πέππας έλαβε 4 ψήφους από τους βουλευτές, η άποψη των οποίων αν και δεν είναι δεσμευτική για το υπουργικό συμβούλιο τελικά τον ανέδειξε σε ένα από τα φαβορί. «Διαχρονικό επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών και της πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με αυτές τις λίγες λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θέμα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το έργο τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη», ήταν η πρώτη δήλωση του κ.Πέππα ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Μαρία Γαλάνη, Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασίλειος Πέππας Άρειος Πάγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ