Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Λίβυο πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Λίβυο πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λίβυο πρωθυπουργό Αλ Μπαγκντάντι Αλί Αλ Μαχμούντι είχε χθες, Μεγάλο Σάββατο ο Έλληνας ομόλογός του Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του πρώτου.Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, με τον Γιώργο Παπανδρέου να επαναλαμβάνει την πάγια άποψή του για ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana, ο κ.Αλ Μαχμούντι εξέφρασε την προσήλωση της λιβυκής κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης, τονίζοντας όμως ότι αυτές παραβιάζονται από την 'επιθετικότητα των αποικιοκρατών σταυροφόρων και θέτοντας επί τάπητος τον ρόλο της Ελλάδας στον τερματισμό αυτών των 'ακροτήτων'.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφώνημά του με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ μία μέρα νωρίτερα, ο κ.Παπανδρέου είχε συζητήσει ακριβώς το ίδιο θέμα, με τον Ρώσο αξιωματούχο να εκφράζεται θετικά για την στάση της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες για εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Λιβύη. Σε αυτή την επικοινωνία οι δύο άνδρες, αντήλλαξαν ευχές και για το Πάσχα, την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα, ο κ.Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά από την Ύδρα όπου βρίσκεται και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποίος και του ευχήθηκε κουράγιο και ευόδωση των προσπαθειών του. Συμφώνησαν δε, να έχουν και κατ' ιδίαν συνάντηση αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ