Κούρεμα 10% και στα ειδικά μισθολόγια - iefimerida.gr

Κούρεμα 10% και στα ειδικά μισθολόγια

Κούρεμα 10% και στα ειδικά μισθολόγια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μείωση κατά 10% όλων των μισθών που περιλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια, δηλαδή σε γιατρούς του δημοσίου, δικαστές, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς και ένστολους προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με άρθρο στη εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι περικοπές αυτές θα γίνουν από τον Ιούνιο με στόχο να εξοικονομηθούν περίπου 110 εκ. ευρώ. Αυτό το ποσό προορίζεται να καλύψει το ένα τρίτο των 325 εκ. ευρώ που απαιτεί το Eurogroup προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την νέα δανειακή σύμβαση και το νέο πακέτο βοήθειας γενικότερα. Παράλληλα, αν βρεθεί τρόπος να καλυφθούν αυτά τα χρήματα από άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού υπάρχει περίπτωση να διασωθούν οι επικουρικές συντάξεις.

Αρχικά, σημειώνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να προχωρήσει στις περικοπές των ειδικών μισθολογίων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά τώρα αναγκάζεται να επισπεύσει τη μείωση καθώς πιέζεται από το τελεσίγραφο που έθεσαν οι δανειστές μας στο χτεσινό Eurogroup.

Παράλληλα, εξετάζεται η περικοπή ακόμα 50 εκ. ευρώ από τους Δήμους και τους ΟΤΑ ενώ τα υπόλοιπα χρήματα που λείπουν μέχρι τα 325 εκ. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί από που ακριβώς θα κοπούν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ