Μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες μαγείρισσες. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να ανατρέψεις την κατάσταση.
Διαβάζεις τη συνταγή. Εκτελείς τη συνταγή. Κόβεις, τεμαχίζεις, ανακατεύεις, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις υλικά, αφήνεις να βράσει/ψηθεί/ή γίνει στον τρόπο μαγειρέματος.
Δοκιμάζεις και μένεις «στήλη άλατος» από την αλμυρότητα του φαγητού. Πότε συνέβη αυτό; Μήπως την ώρα που είχες το κινητό στο αυτί; Μήπως είχες το αλάτι στη σκάλα με τις πιο «ανοιχτές» τρύπες καθώς το αλάτιζες;
Το θέμα είναι ότι η ζημιά έγινε. Και είτε αυτό το φαγητό πρόκειται να το μοιραστείς με καλεσμένους, είτε φτιάχτηκε για να γεμίσει το δικό σου στομάχι, δεν τρώγεται τόσο αλμυρό που είναι.
Πριν σηκώσεις τα χέρια ψηλά, στείλεις το φαγητό στα σκουπίδια και πιάσεις το τηλέφωνο για να παραγγείλεις πίτσα, να σου πούμε πως η κατάσταση -παραδόξως- σώζεται.
Μπορείς να διορθώσεις την απροσεξία με κάποια από τις παρακάτω 4 πολύ απλές κινήσεις.
Δες πως θα σώσεις την κατάσταση στο BOVARY.GR.