Η μαγειρική είναι μόδα και οι συνταγές που ξεχωρίζουν πάντα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Και όχι μόνο γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξαιρετικά νόστιμο αλλά και γιατί μπορεί η όλη παρασκευή να είναι εξαιρετικά... απλή.
Οπως δηλαδή είχε συμβεί με την παρακάτω συνταγή. Ενα κέικ σοκολάτας που φτιάχνεται μόνο με δύο υλικά! Ποια είναι αυτά; Σοκολάτα και αβγά.
Συγκεκριμένα απαιτούνται:
- 165 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος και
- 3 αυγά
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε τα αβγά, τους κρόκους από το ασπράδι.
- Το μπολ με το ασπράδι το βάζουμε στο ψυγείο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Βγάζουμε τα ασπράδια από το ψυγείο, αφού τα έχουμε αφήσει ένα τέταρτο και τα χτυπάμε στο μίξερ για να γίνουν μαρέγκα.
- Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε για να κρυώσει γρηγορότερα.
- Μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ο ένα τρίτο της μαρέγκας και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ακόμη πιο απαλά, μια φορέ με μια σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα, βάζουμε λίγο κακάο ή αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
- Αν θέλουμε για διακόσμηση, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη, ή βάζουμε από πάνω μερικές φράουλες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο