«Κουδούνι θριάμβου» λέει ο Γαβρόγλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ η ΔΟΕ μιλά για 4.000 κενά μόνο στα Δημοτικά! - iefimerida.gr

«Κουδούνι θριάμβου» λέει ο Γαβρόγλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ η ΔΟΕ μιλά για 4.000 κενά μόνο στα Δημοτικά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κουδούνι θριάμβου θα είναι αυτό της Δευτέρας, υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τη στιγμή που η ΔΟΕ καταγγέλλει ότι μόνο στα δημοτικά η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει με 4.000 κενά.

«Φέτος το πρώτο σχολικό κουδούνι, είναι κουδούνι θριάμβου της λειτουργίας μας τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο κ. Γαβρόγλου στο πλαίσιο της παρουσίας του σε εκδηλώσεις της 82ης ΔΕΘ.

«Στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά είμαστε σε εξαιρετική ετοιμότητα και κατάσταση, με τη συστηματική προετοιμασία που έγινε. Το ίδιο ισχύει και για τα γυμνάσια και λύκεια. Υπάρχουν κάποια μικρά κενά για ειδικότητες εκπαιδευτικών, που θα τα λύσουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πάντως, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από κάθε προηγούμενο χρόνο, όπως προκύπτει και από τις προσλήψεις των αναπληρωτών, που ανακοινώθηκαν», διαβεβαίωσε ο κ. Γαβρόγλου, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς την προσεχή Δευτέρα.

ΔΟΕ: Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με 4.000 κενά στα δημοτικά σχολεία

Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων καταγγέλουν ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με 4.000 κενά στα δημοτικά σχολεία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής πριν λίγες ημέρες, μιλώντας στο ΑΠΕ είχε δηλώσει ότι ότι το φλέγον ζήτημα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων, για έβδομη συνεχή χρονιά, προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά τα οποία η ΔΟΕ εκτιμά στις 7.500-8.000.

Κριτική Γαβρόγλου για την εισαγγελική παρέμβαση για τα ναρκωτικά στα πανεπιστήμια

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) να ζητηθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης ναρκωτικών σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε προβληματισμό για τη στιγμή που επιλέχθηκε να ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, όσο και για το περιεχόμενο της επιστολής, που εστάλη στην Εισαγγελία.

«Πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι' αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση σε αυτό το θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία», είπε και πρόσθεσε:

«Το να βγάζουν μία απόφαση, μία μέρα πριν την επίσκεψή μας στη Θεσσαλονίκη, όταν οι ίδιοι δεν έχουν κάνει τίποτα απολύτως μέχρι τώρα... Αυτή η επιστολή, όπως την έχουν γραμμένη, δεν εξαρτάται καθόλου από τον νόμο που περάσαμε. Θα μπορούσε να είχε σταλεί πέρυσι ή πρόπερσι -ενδεχομένως και να έχουν στείλει- πάντως θέλω να ξανατονίσω ότι ειδικά το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι θέμα μόνο της αστυνομίας, επιμένω, μόνο της αστυνομίας. Είναι και της αστυνομίας, αλλά όχι μόνο της αστυνομίας. Κι αυτό έπρεπε να λυθεί με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ο οποίος δεν είχε γίνει. Στο επόμενο διάστημα εμείς θα ανακοινώσουμε πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

«Δέσμευση 8 εκ. ευρώ στο ΠΔΕ για συντήρηση υποδομών των Πανεπιστημίων»

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εργασιών της 85ης Συνόδου των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Καλάβρυτα, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε πως έγινε «μία πολύ δημιουργική συνάντηση με τους πρυτάνεις, κάτι που αντανακλάται και στην ανακοίνωση της ίδιας της Συνόδου».

Σχετικά με την απόφαση που ανακοινώθηκε και η οποία αφορά την ενίσχυση Τμημάτων των Πανεπιστημίων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΥΠΠΕΘ για έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών τους ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε: «Ανακοινώσαμε μία ενίσχυση των Πανεπιστημίων με 20.000 ευρώ για κάθε Τμήμα. Τα Πανεπιστήμια μαζί με τα ΤΕΙ σήμερα έχουν λίγο παραπάνω από 400 τμήματα και άρα αυτό σημαίνει ότι έχουμε 8 εκατομμύρια, που δεσμεύσαμε. Αυτό είναι να γίνει άμεσα, αφορά υποδομές και εξοπλισμούς και νομίζουμε ότι είναι μία απόφαση, που μας βοηθάει πάρα πολύ και στη σχέση μας με τα Πανεπιστήμια, αλλά και τα ίδια τα Πανεπιστήμια».

Επισήμανε δε ότι στη Σύνοδο των Πρυτάνεων συζητήθηκαν και «πολλά άλλα θέματα, όπως η εφαρμογή του νόμου που ψηφίσαμε, τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και όχι μόνο τα μεταπτυχιακά και γενικά υπήρξε ένα καλό κλίμα». «Ενισχύουμε χρηματικά και μεταπτυχιακά προγράμματα, δίνουμε 5.000 ευρώ σε κάθε μεταπτυχιακό που δεν έχει δίδακτρα και μετά πάμε κλιμακωτά, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι για φέτος μία έκτακτη χρηματοδότηση και ελπίζουμε να επαναληφθεί και αυτή», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Γαβρόγλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ