Ο Μακρόν στην Αθήνα με το μυαλό στον τυφώνα Ιρμα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν στην Αθήνα με το μυαλό στον τυφώνα Ιρμα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μοναδικό τουίτ που έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν από την Αθήνα αφορά τις δηλώσεις του για τον τυφώνα Ιρμα που έπληξε χθες τις γαλλικές αποικίες στην Καραϊβική, με θύματα και τεράστιες καταστροφές.

Η Γαλλία περίμενε με αγωνία τις δηλώσεις του προέδρου από την Αθήνα όπου βρίσκεται, σε μια ημέρα πένθους και τεράστιων προβλημάτων, μετά τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο φονικός τυφώνας.

Το μοναδικό τουίτ του Μακρόν απο την Αθήνα:

Déclaration commune d'@EmmanuelMacron et de Prokópios Pavlópoulos, Président de la République hellénique.https://t.co/SpJzeisl4X

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν, όταν έλαβε τον λόγο στην προεδρία της Δημοκρατίας αφορούσαν τον τυφώνα Ιρμα και τα θύματα:

«Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια και την δέσμευσή σας και θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ ευτυχής που σήμερα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είμαι πολύ συγκινημένος για την τιμή που μου κάνετε απονέμοντάς μου αυτή την υψηλή διάκριση. Βεβαίως πρόκειται για μία τιμή την οποία έχετε λάβει και εσείς, εφόσον έχετε λάβει την υψηλότερη διάκριση από την Γαλλία. Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Πάνω απ’όλα θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω και για κάτι άλλο: Για τα λόγια σας όσον αφορά τους συμπατριώτες μου, οι οποίοι όντως επλήγησαν χθες. Η Γαλλία ολόκληρη θρηνεί πολλά θύματα από τον χθεσινό τυφώνα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων νεκρών, υπάρχουν και πολλές καταστροφές και όλος ο Γαλλικός λαός είναι αποσβολωμένος μετά απ’αυτό που συνέβη. Χθες με τον Πρωθυπουργό είχαμε την πρώτη συνάντηση για την διαχείριση αυτής της κρίσης. Μάλιστα σήμερα ο Πρωθυπουργός με πολλούς υπουργούς ασχολείται με το θέμα αυτό και όλη η Γαλλία και ο Γαλλικός λαός έχουν κινητοποιηθεί. Ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω πολύ για τα λόγια αλληλεγγύης που εκφράσατε» είπε.

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αμέσως τις δηλώσεις Μακρόν από την Αθήνα, χωρίς να αναφερθούν στα υπόλοιπα.

Ο Μακρόν στην Αθήνα με το μυαλό στον τυφώνα Ιρμα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Ολόκληρη η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί», βεβαιώνει ο Μακρόν», ανέφερε αμέσως η Le Figaro.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο γάλλος πρόεδρος έκανε το πρώτο του tweet για την επίσκεψή του στην Αθήνα και τον συμβολισμό της.

Ο Μακρόν στην Αθήνα με το μυαλό στον τυφώνα Ιρμα [βίντεο] | iefimerida.gr 1

[Κατά την διάρκεια της κρίσης πολέμησα για να βοηθήσω την Ελλάδα. Σήμερα, η ανάκαμψή της θα βοηθήσει την ανασυγκρότηση της Ευρώπης]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον Αθήνα ιρμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ