Μίσσας: «Φυσιολογικό να ακούς διάφορα όταν δεν φέρνεις αποτελέσματα» - iefimerida.gr

Μίσσας: «Φυσιολογικό να ακούς διάφορα όταν δεν φέρνεις αποτελέσματα»

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κώστας Μίσσας σχολίασε τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής ομάδας επί της Πολωνίας στο Eurobasket 2017, στάθηκε στα στοιχεία που αποτελούν τις αρχές μίας ομάδες και αναφέρθηκε στην κριτική που έχει δεχθεί.

Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Όσον αφορά σε αυτά που έχω ακούσει, είναι φυσιολογικό όταν δεν φέρνεις αποτελέσματα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι. Έπειτα από τρεις ήττες, είχε πει πως οι παίκτες μας είναι παίκτες με εμπειρία και ποιότητα. Θα έπρεπε ο εγωισμός να έχει λειτουργήσει και πιο πριν. Η εικόνα ήταν πολύ άσχημη και η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της. Οι παίκτες πρέπει να μπαίνουν από πριν στη λογική που πρέπει. Έχουμε κάνει τόσες κουβέντες. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Ήταν κάποια κομμάτια που μπορεί να σχεδιάζονται, αλλά να μην υποστηρίζονται. Ο Παπαγιάννης μας βοήθησε πάρα πολύ στο τέλος. Αν σουτάρουμε καλά και στην άμυνα είμαστε συγκεντρωμένοι, τα πράγματα αλλάζουν. Και ο Παπανικολάου ήταν πάρα πολύ καλός και η αυτοθυσία του Θανάση έδειξε τι σημαίνει ομάδα. Αλληλεγγύη, θυσία και πίστη είναι οι βασικές αρχές μιας ομάδας».

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Εθνικής είπε: «Ήταν ένας τελικός με την Πολωνία. Για εμάς ένα τελικός, μετά από τρεις ήττες. Η ψυχολογία δεν ήταν η καλύτερη, έτσι πιστεύω ότι δουλέψαμε αρκετά όλοι μαζί. Παίξαμε σκληρά, αλλά και έξυπνα. Είχαμε υψηλά ποοστά στα τρίποντα και ήμασταν πολύ ήρεμοι. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, όμως το πιστέψαμε και κερδίσαμε».

Καλάθης: «Βάλαμε μεγάλα σουτ, στα νοκ άουτ όλα μπορούν να γίνουν»

Στα μεγάλα σουτ που έβαλε η Εθνική ομάδα κόντρα στην Πολωνία στάθηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τόνισε πως πλέον όλα μπορούν να γίνουν στα παιχνίδια νοκ-άουτ. Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια καλή νίκη. Παίξαμε κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα. Παίξανε πολύ σκληρά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στην άμυνα, πιέσαμε στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί στο παιχνίδι.Στην επίθεση βάλαμε μεγάλα σουτ. Τώρα πάμε στα νοκ άουτ, όπου όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προκριθήκαμε. ΄Έχουμε ομάδα που μπορεί να πετύχει πράγματα».

Σλούκας: «Έχουμε πολλά να συζητήσουμε»

Ο Κώστας Σλούκας ξεκαθάρισε πως οι διεθνείς είναι ενωμένοι, αλλά έχουν πολλά να συζητήσουν ενόψει του ματς με την Λιθουανία. Μιλώντας μετά το ματς με την Πολωνία στην κάμερα της «ΕΡΤ» ο 27χρονος ανέφερε: «Μετά τη χθεσινή απογοητευτική ήττα υπήρχε απογοήτευση στην αποστολή. Προβληματίζει η εμφάνισή μας. Δεν θέλει κανείς να παίζει έτσι. Ερχόμαστε εδώ επειδή το θέλουμε, αγαπάμε την Ελλάδα. Όλοι καταθέτουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο. Δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε για όλους. Θέλω να πιστεύω ότι πάμε στην Κωνσταντινούπολη όλοι μαζί ενωμένοι. Παίζουμε για την περηφάνια όλων και τη δική μας. Είμαστε καλοί παίκτες».

Στη συνέχεια, για την πίεση που υπάρχει, είπε: «Υπήρχε πίεση, όπως σε κάθε παιχνίδι. Διαχειριστήκαμε καλύτερα την πίεση. Η Πολωνία έχει καλή ομάδα. Ελέγξαμε το παιχνίδι αρκετά καλά. Βάλαμε μεγάλα καλάθια. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα να ξεκουραστούμε και να συζητήσουμε. Έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είναι ενωμένη, αυτό να το ξέρετε».

Για την άμυνα της ομάδας τόνισε: «Η άμυνά μας ήταν "εκεί". Στο 5-5 δεν δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Μας βγήκαν τα κοντά σχήμα. Οι ψηλοί έπαιξαν με δύναμη και πάθος. Βάλαμε και κάποια εύκολα σουτ. Νομίζω ότι είμαστε καλοί σουτέρ. Έχουμε χάσει αρκετά σουτ. Ακόμα και ο Νικ είδατε ότι μπορείτε να σκοράρει. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Συνεχίζουμε ενωμένοι να πάμε να παίξουμε την Λιθουανία».

Έπειτα, ο έμπειρος παίκτης δήλωσε: «Θεωρώ ότι μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς. Ξεκινήσαμε καλά, όχι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά και πάλι πήγαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Παίξαμε εκεί που πρέπει να χτυπήσουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει και πιο εύκολα.

Έχουμε δυο μέρες να ξεκουραστούμε, το τουρνουά είναι επίπονο. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, τερμάτισε 1η στον Όμιλο του Ισραήλ. Έχει αδυναμίες. Έχουμε ποιότητα και ταλέντο. Θα τα δώσουμε όλα. Πάμε στον δεύτερο στόχο».

Τέλος, σχετικά με την προσωπική του επίδοση υπογράμμισε: «Κανένας δεν αρνείται να βγει μπροστά. Έτυχε να σκοράρω εγώ και ο Νικ, που ήταν φανταστικός. Ο Μπουρούσης ήταν τρομερός, ο Παπαγιάννης φανταστικός. Ο Θανάσης έκανε αυτοθυσία. Πηγαίνουμε και συνεχίζουμε με όλους τους Έλληνες δίπλα μας. Στο τέλος θα γίνει η κρίτική που πρέπει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα συνεχίζει».

Παπανικολάου: «Κανείς δεν είναι στην Εθνική για διακοπές»

Ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Πολωνία, τόνισε πως η Εθνική δεν έχει πετύχει ακόμα κάτι, παρά μόνο την πρόκριση στους «16», ενώ ανέφερε πως κανείς δεν είναι εκεί για διακοπές.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν εξαιρετικός ο Παπαγιαννης, ο Σλουκας, ο Καλάθης και όποιος πάτησε παρκέ. Πιστεύω είμαστε ομάδα με τα καλά και τα κακά της, αλλά είμαστε ομάδα και όλοι μαζί κρινόμαστε και όλοι μαζί παίρνουμε τα εύσημα. Περάσαμε, είμαστε χαρούμενοι αλλά προχωράμε. Πάμε για το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι. Για εμάς τα νοκ άουτ ξεκίνησαν από σήμερα. Ούτε μεγάλα λόγια ούτε τίποτα. Δεν φτάσαμε στη κορυφή του βουνο, στις 16 καλύτερες ομάδες περάσαμε και πάμε για το καλύτερο. Μπάσκετ είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Όλοι πιστεύουν στην ομάδα και στο ότι θα κάνει κάτι καλό στο παιχνίδι. Δεν υπήρχε άγχος, αλλά θέληση για κάτι καλό και για την πρόκριση. Στο τέλος φάνηκε ο χαρακτήρας της ομάδας. Ολα μετράνε. Όταν μπαίνουν είναι καλό και όταν έχεις καλή ροή στο παιχνίδι βρίσκεις καλά σουτ. Δεν έχουμε κάνει κάτι. Είναι σημαντικό το ότι περάσαμε αλλά από εδώ και πέρα θέλει ανασυγκρότηση και πάμε μπροστά. Το πως περάσαμε δεν το σχολιάζω, περάσαμε. Έχουμε περάσει και πρώτοι στο παρελθόν και αποκαλεστήκαμε. Δεν είναι κανείς εδώ για διακοπές, δεν ήρθε κανείς εδώ για να σπαταλήσει δύο μήνες από την ζωή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εθνική Ομάδα eurobasket 2017 Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ