Μηνύματα αισιοδοξίας από τους θρησκευτικούς ηγέτες - iefimerida.gr

Μηνύματα αισιοδοξίας από τους θρησκευτικούς ηγέτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φυσικές καταστροφές, τις πολεμικές συρράξεις, αλλά και στην οικονομική κρίση αναφέρονται οι θρησκευτικοί ηγέτες στα πασχαλινά μηνύματά τους, επισημαίνοντας ότι η Ανάσταση του Χριστού ενισχύει την πίστη ότι είναι εφικτή η υπέρβαση των σύγχρονων προβλημάτων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρει στο μήνυμά του ότι οι φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία, το πυρηνικό δυστύχημα, αλλά και οι πολεμικές συρράξεις εμφανίζουν τον κόσμο "δεινώς πληγωμένον και σφαδάζοντα, υπό την πίεσιν φυσικών και πνευματικών κακών δυνάμεων". Ωστόσο προσθέτει ότι "η Ανάστασις του Χριστού είναι γεγονός αληθινόν και παρέχει εις τους πιστούς χριστιανούς τη βεβαιότητα και εις όλους τους ανθρώπους την δυνατότητας της υπερβάσεων των δυσμενών επακολούθων των φυσικών καταστροφών και των ψυχικών εκτροπών".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος στο μήνυμά του συμβουλεύει τους Έλληνες να μην φοβούνται. "Ας επαναλάβω κι εγώ αυτό που είπε ο Αναστημένος Χριστός στις Μυροφόρες: "Μη φοβείσθε"! Καμία αδικία, καμία ασθένεια, καμία δυσκολία της καθημερινότητας, καμία οικονομική κρίση, καμία αβεβαιότητα για το μέλλον δεν πρέπει να μας φοβίζει. Οι Χριστιανοί είναι άνθρωποι της Αναστάσεως", αναφέρει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Ο κύριος Ιερώνυμος αντάλλαξε ευχές με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και συμφώνησαν να έχουν κατ ιδίαν συνάντηση αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ