Εναν νέο τύπο σοκολάτας διαφορετικό από όλους αυτούς που ξέρουμε δημιούργησαν επιστήμονες και παρασκευαστές γλυκών, μετά από 80 χρόνια.
Λάτρεις της σοκολάτας να σας γνωρίσουμε τη γεύση «ruby».
Το όνομα δεν είναι τυχαίο, μιας και προέρχεται από τον καρπό Ruby Cocoa, έχει χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και γεύση που θυμίζει μούρα. Μην μπερδεύεστε, όμως, καθώς δεν έχει ούτε φρούτα, ούτε κάποιον ξηρό καρπό. Είναι σκέτη, αγνή σοκολάτα.
Οι υπεύθυνοι της ελβετικής σοκολατοποιίας Barry Callebaut αναφέρουν πως είναι μια εξ΄ ολοκλήρου καινούργια γεύση που δεν θυμίζει ούτε την κλασσική σοκολάτα γάλακτος, ούτε την πιο υγιεινή μαύρη σοκολάτα, ούτε την πιο γλυκιά γεύση της λευκής.
«Η σοκολάτα Ruby είναι πολύ διαφορετική. Είναι αναζωογονητική και έχει μια ελαφριά, κρεμώδη υφή», εξήγησε ειδικός σοκολάτας στη The Sun.
Ο Πίτερ Μπουν, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Barry Callebaut, δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να παρακινήσει κι άλλους παραγωγούς σοκολάτας να εντάξουν την ruby στα προϊόντα τους, πιστεύοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τον κόσμο να την αναγνωρίσει και να την αγαπήσει ακόμα πιο γρήγορα.
Φωτογραφίες: barry-callebaut