Standard & Poor's: Θα αναβαθμίσουμε την Ελλάδα... μετά το PSI - iefimerida.gr

Standard & Poor's: Θα αναβαθμίσουμε την Ελλάδα... μετά το PSI

Standard & Poor's: Θα αναβαθμίσουμε την Ελλάδα... μετά το PSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ανακοινώνει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, μετά όμως από την ολοκλήρωση του PSI.

Με ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διευκρινίζει ότι πρώτα θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεγμένης χρεοκοπίας («selective default»), όταν θα ανακοινωθεί και επισήμως η συμφωνία με τους δανειστές για το «κούρεμα» του χρέους και έπειτα, μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων, θα αναβαθμίσει την οικονομία μας έως και κατά 8 βαθμίδες στην κλίμακα πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Με την διαδικασία αυτή να διαρκεί μερικούς μήνες, οι ιθύνοντες της S&P διευκρινίζουν πως μετά από αυτήν, παρά την αναβάθμιση, η Ελλάδα θα παραμένει σε «χαμηλή βαθμίδα».

Σε κάθε περίπτωση η νέα αξιολόγηση που θα λάβει η Ελλάδα θα εξαρτηθεί από το αν μετά το PSI το χρέος θα μειωθεί σε «βιώσιμα επίπεδα». Κι αυτή είναι μια σημαντική παρατήρηση καθώς, όπως δήλωσε ο αναλυτής της S&P Frank Gill, ακόμα και μια μείωση του χρέους κατά 70% «δεν αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ελάφρυνση για την ελληνική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ