Μόνο μέσω Εξεταστικής, ο φάκελλος Πεπόνη - Μουζακίτη πάει στην Βουλή - iefimerida.gr

Μόνο μέσω Εξεταστικής, ο φάκελλος Πεπόνη - Μουζακίτη πάει στην Βουλή

Μόνο μέσω Εξεταστικής Επιτροπής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φάκελλος με τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη, και Σπύρου Μουζακίτη, μπορεί να τεθεί σε γνώση της Βουλής, μόνον εάν γίνει εξεταστική επιτροπή, ή αν εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κυριακοπούλου και Λάμπρος Μίχος, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζήτησαν να τεθεί σε γνώση της Βουλής η σχηματισθείσα δικογραφία και η αλληλογραφία του υπουργού Δικαιοσύνης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για το θέμα.

Στην έγγραφη απάντησή του όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει: «αν και συμμερίζομαι απολύτως την ικανοποίηση του αιτήματος, σας γνωρίζω ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι δυνατό αυτό να ικανοποιηθεί, επειδή περιέχει και ένορκες καταθέσεις μαρτύρων».

Ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει εξάλλου ότι «κατάθεση μόνο μέρους του φακέλου, χωρίς τις ένορκες καταθέσεις, δεν θα απεικόνιζε την πραγματική κατάσταση, εκτός του ότι θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για μεροληπτική επιλογή σχετικών εγγράφων».

Ο υπουργός υπενθυμίζει ωστόσο ότι «ο πλήρης φάκελος μπορεί να κατατεθεί μόνο στο πλαίσιο εξεταστικής επιτροπής ή αν ζητηθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με βάση συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 43 παρ. Α, 146 και 147 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ