Συνέντευξη με μια επαγγελματία χειροκροτήτρια - iefimerida.gr

Συνέντευξη με μια επαγγελματία χειροκροτήτρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε ότι ενόψει οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν δουλειές; Ξέχνα το συμβατικό μεροκάματο και ζέστανε τις παλάμες σου: Η ελληνική TV χρειάζεται το (live) κοινό της!Η Ανθή Πολυκάρπου, δουλεύει εδώ και ένα χρόνο στα πλατό του Alpha ως χειροκροτήτρια. Χορεύει, τραγουδάει, ποζάρει, κλαίει ή απλά βαριέται μέχρι θανάτου, δεν έχει σημασία γιατί το ζωντανό κοινό πληρώνεται. Η ομάδα του iEfimerida, την στρίμωξε για τα καλά και απέσπασε όλο το απαγορευμένο παρασκήνιο από τις εκπομπές του Alpha. Χειροκρότημα παρακαλώ!

Μίλησέ μας, γενικά για την αρχή της καριέρας σου. Πώς μπήκε στο χώρο του χειροκροτήματος;

Όλα ξεκίνησαν πέρσι το Φεβρουάριο. Έψαχνα για part time δουλειά και ένας φίλος μου, πρότεινε να πάω μαζί του στο Chart Show (βλ. Ναταλία Γερμανού), όπου το κοινό ήταν ζωντανό και πληρωνόταν. Πήγα για πλάκα στην αρχή, όμως τελικά μου άρεσε. Υποτίθεται ότι στην αρχή της χρονιάς η εταιρία παραγωγής, βάζει αγγελία σε εφημερίδες, όμως πολύς κόσμος πάει μέσω γνωστών του, έτσι γεμίζουν τα πλατό. Στα πλατό πάμε με πούλμαν, εκεί η υπεύθυνη μας τοποθετεί στο χώρο και ο Floor Manager μας κάνει ζέσταμα και πρόβα το χειροκρότημα της έναρξης.

Πόσα λεφτά παίρνει ένας επαγγελματίας χειροκροτητής;

Εξαρτάται από τα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν. Σε μια καλή περίοδο μπορεί κανείς να βγάλει μέχρι και 200 το μήνα. Αν πάλι γίνουν λίγα γυρίσματα, με 80-100€ πρέπει να είναι και ευχαριστημένος. Πληρώνεσαι με το επεισόδιο.

Εκτός από τη ζωή σου ως χειροκροτήτρια, τι άλλο κάνεις; Έχεις κάνει και άλλες περίεργες δουλειές;

Βασικά σπουδάζω φωτογραφία και εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Η δουλειά του χειροκροτητή είναι ένα καλό χαρτζιλίκι για τους φοιτητές, δουλειά εύκολη και ξεκούραστη. Πριν το χειροκρότημα, είχα δουλέψει ως γραμματέας, παγωτατζού ενώ έχω μοιράσει και φυλλάδια.

Σκέφτεσαι να συμπεριλάβεις τη προϋπηρεσία σου ως χειροκροτήτρια στο βιογραφικό σου;

Γιατί όχι, αν μου δώσουν μια βεβαίωση; Είμαι εργατικό κορίτσι και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή!

Τι προσόντα πρέπει να έχει ένας χειροκροτητής για να κάνει καριέρα; Μεγάλες παλάμες;

Μάλλον το αντίθετο, οι μεγάλες παλάμες ,ξέρεις, δεν έχουν καλό ήχο. Επίσης το σημαντικότερο είναι να γράφει καλά στη κάμερα. Γι’ αυτό και παίρνουν συνήθως νέο κόσμο στα γυρίσματα.

Μίλησέ μας λίγο για τη πρώτη σου φορά. Είναι αλήθεια ότι όταν σε είδε ο πατέρας σου να χειροκροτείς στο γυαλί, αποπειράθηκε να σε ακρωτηριάσει;

Όχι, προς Θεού! Μάλιστα, θυμάμαι, είχαμε μαζευτεί όλη η οικογένεια στη τηλεόραση, μαζί και οι φίλοι μου, και σφυρίζαμε κάθε φορά που με έδειχνε η κάμερα!

Κατά πόσο έχει επηρεάσει τον «κλάδο» σας, η οικονομική κρίση;

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει καμία αλλαγή. Ίσως στο μέλλον να μειωθούν λίγο οι θέσεις ή ο μισθός, αλλά δεν φοβάμαι. Οι καλύτεροι θα επιβιώσουν.

Η τηλεόραση είναι παντοδύναμο μέσο. Εσύ εισπράττεις μια κάποια κοινωνική αναγνώριση;

Όσο περίεργο και αν σου φανεί, υπάρχει κόσμος που έρχεται και μου λέει: «Εσύ δεν είσαι το κορίτσι από το Chart Show; ».

Η αλήθεια είναι ότι σε παρατηρώ συχνά στο Chart Show. Σε αγαπά ο φακός ή πληρώνεις το cameraman για να σου κάνει κοντινά;

Όχι είναι όλα ψέματα. Αν και δεν αποκλείεται κάποιοι άνθρωποι να φτάνουν μέχρι αυτό το σημείο.

Με ποιες εκπομπές έχεις συνεργαστεί μέχρι στιγμής;

Με το Chart, το Πάμε Πακέτο και το Big Brother.

Ποια είναι η καλύτερη;

Εγώ θα πρότεινα το Πάμε Πακέτο. Είναι πιο μικρής διάρκειας, χειροκροτείς λιγότερες φορές και έχει καλύτερες αποδοχές. Το καλύτερο; Δεν είναι υποχρεωτικό να κλάψεις!

Δηλαδή, εσύ δεν κλαις ποτέ; Αυτό είναι κατόρθωμα!

Ναι, όλες οι φίλες μου πλαντάζουν στο κλάμα, μαζί και η μάνα μου στο σπίτι, αλλά εγώ δεν συγκινούμαι εύκολα. Τα δάκρυα της Χατζηβασιλείου, δεν είναι κολλύριο!

Είναι αληθινό όλο αυτό το σκηνικό με τους συγγενείς και τις αναπάντεχες συναντήσεις; Αλήθεια δεν γνωρίζονται ή φιάσκο;

Ναι είναι όλα αλήθεια! Τους βλέπουμε στα παρασκήνια που φοράνε όλοι ακουστικά για να μη ξέρουν τι συμβαίνει.

Μίλησέ μας λίγο για Ρούλα και Γερμανού… Είναι αυταρχικές όσο δείχνουν;

Κοίτα, η Ρούλα έχει «φτιάξει» από πέρσι. Και η Γερμανού είναι όμορφη από κοντά. Δεν είναι αυταρχικές, είναι αυστηρές επειδή θέλουν να γίνεται καλά η δουλειά τους. Δεν τις λες και σκύλες, δηλαδή…

Ωχ, κατάλαβα.. Κάτι άλλο, τη δουλειά σου, τη κάνεις και Prive; Αν έρθει ένας άνθρωπος και σου ζητήσει να τον χειροκροτήσεις θα το κάνεις; Ξέρεις υπάρχουν άνθρωποι με ανασφάλειες και μεγάλο εγωισμό στις μέρες μας.

Αυτό αν θες μεταφορικά, το κάνει ο καθένας μας και μάλιστα δωρεάν. Εγώ για παράδειγμα έχω πολλούς φίλους που θέλουν συνέχεια να τους επιβεβαιώνω.

Θεωρείς ότι λόγω της δουλειάς σου, δυσκολεύεσαι πλέον να χειροκροτείς χωρίς να πληρώνεσαι; Δυσκολεύεσαι να πας θέατρο και συναυλίες;

Η αλήθεια είναι ότι δεν χαραμίζω εύκολα πλέον το χειροκρότημά μου. Πρέπει να εντυπωσιαστώ πραγματικά.

Εσύ θα ήθελες ποτέ να σε χειροκροτήσουν;

Γιατί όχι.. Αλλά θα ήθελα να έχω κάνει πρώτα κάτι σημαντικό, να έχει λόγο η επιβράβευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ