Επαφές Παπανδρέου με Βενιζέλο-Κουτρουμάνη για την κρίσιμη σύσκεψη - iefimerida.gr

Επαφές Παπανδρέου με Βενιζέλο-Κουτρουμάνη για την κρίσιμη σύσκεψη

Επαφές Παπανδρέου με Βενιζέλο-Κουτρουμάνη για την κρίσιμη σύσκεψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία για το κρίσιμο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο κινούνται τα τρία κόμματα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συσκέπτεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Στη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε για τα τελικά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυσέλιδο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμένει στην άποψή του ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές, αν και δέχεται να υπάρξει τριετής αναστολή του δικαιώματος ψήφου ώστε να μην περάσουν οι ελληνικές τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κούρεμα του δημόσιου χρέους θα μπουν τελικά και τα δάνεια ύψους 11 δισ. ευρώ που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες -με την εγγύηση του δημοσίου- σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΑΣ και η ΕΑΒ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί όμως αν αυτό θα γίνει μέσα στο PSI, δηλαδή με άμεσο κούρεμα αυτών των δανείων κατά 50%, ή θα θα προτιμηθεί μια παράλληλη διαδικασία μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ