Εφτασε η εποχή του «cuffing» -Τι είναι και γιατί διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη χειμώνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εφτασε η εποχή του «cuffing» -Τι είναι και γιατί διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη χειμώνα [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε τέτοια εποχή, ο ορισμός «cuffing season» κάνει ξανά την εμφάνισή του, ωστόσο, πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς «παίζει» με αυτή τη φάση που αφορά τις σχέσεις.

Μην πάει ο νους σας στο... πονηρό, κάνοντας συνειρμούς με τη λέξη «cuffs» που σημαίνει «χειροπέδες», μιας και το «cuffing season» μπορεί να έχει σχέση με το δέσιμο αλλά με ένα άλλου είδους.

Τι είναι

Οπως λένε οι ειδικοί, δεν πρόκειται για μια νέα ορολογία, καθώς έκανε την εμφάνισή της το 2011 μέσα από το Urban Dictionary.

Η σύμβουλος σχέσεων και ψυχολόγος Σαμίραν Σάλιβαν εξηγεί: «Cuffing season είναι η εποχή φθινοπώρου και χειμώνα, όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν κάποιον να περάσουν τους κρύους μήνες».

Δηλαδή, οι singles αυτό τον καιρό έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν ταίρι για να περάσουν τον χειμώνα τους. «Οι singles επιθυμούν να δεσμευτούν σε μια σχέση. Ο κρύος καιρός κάνει τους ανθρώπους πιο μοναχικούς, γι’ αυτό και ψάχνουν κάποιον να περάσουν αυτή τη φάση», προσθέτει.

Οπως λέει η Σάλιβαν, αυτή η περίοδος διαρκεί μέχρι την άνοιξη, ολοκληρώνεται περίπου μετά του Αγίου Βαλεντίνου, με τους singles να μένουν σε πολλές περιπτώσεις και πάλι μόνοι τους, επειδή απλά... μπορούν και θέλουν.

Εφτασε η εποχή του «cuffing» -Τι είναι και γιατί διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη χειμώνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η περίοδος cuffing ισχύει και για τις γιορτές, καθώς τότε τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά με τη θεία Μαρία να αρχίζει τις ερωτήσεις «Ακόμα μόνος/η» και «Δεν θα παντρευτείς ποτέ πια». Πολλοί, λοιπόν, αισθάνονται την πίεση και έτσι θεωρούν πως το να έχουν κάποιον μαζί τους τους βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Η γνωριμία με κάποιο ταίρι είναι εύκολη, το θέμα είναι πως χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια η δημιουργία και κυρίως η συντήρηση της σχέσης.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του dating app Hinge, οι άνδρες ψάχνουν κατά 15% περισσότερο για μια σχέση τον χειμώνα, παρά τις άλλες εποχές, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες αγγίζει το 5%. Οσον αφορά το καλοκαίρι, οι άντρες φαίνεται να μην δίνουν και τόση σημασία καθώς ψάχνουν για ταίρι κατά 11% λιγότερο, με το ποσοστό των γυναικών να φτάνει το 5%.

Οσοι γνωρίζουν και έχουν εμπειρία από την περίοδο cuffing ισχυρίζονται πως το σημαντικό είναι πως ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους για να δουν αν βρίσκονται στην ίδια φάση με τον άλλον. Φυσικά, κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει, γιατί δεν είναι λίγες οι φόρες που τα καλοκαίρια και οι χειμώνες είναι τελικά πολλά.

Εφτασε η εποχή του «cuffing» -Τι είναι και γιατί διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τα τέλη χειμώνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή: Independent, Vogue & askmen.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ cuffing session σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ