ΕΟΠΠΥ: Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές αναλώσιμων σε Αθήνα και Πειραιά - iefimerida.gr

ΕΟΠΠΥ: Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές αναλώσιμων σε Αθήνα και Πειραιά

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές αναλώσιμων σε φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά/ Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinssi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανέστειλαν την απόφασή τους για μη χορήγηση ειδικών σκευασμάτων και αναλώσιμου υλικού, μέχρι τη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί σε Αθήνα και Πειραιά.

Από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα εκτελούνται κανονικά στα φαρμακεία Αθήνας και Πειραιά, οι γνωματεύσεις ΕΟΠΥΥ που αφορούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμο υλικό, καθώς αναστέλλεται η άρση της επί πιστώσει χορήγησης των παραπάνω ειδών και έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή τους.

Αναλυτικότερα, ο Φαρμακευτικό Σύλλογος Αθηνών ανέφερε ότι «μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ληφθούν υπόψη, τόσο η πορεία των εκκαθαρίσεων και εξοφλήσεων των υποβολών μας, όσο και τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), -16 Σεπτεμβρίου- ώστε να αποφασιστεί αν θα παρθούν νέες αποφάσεις σχετικά με το θέμα».

Αντίστοιχα και ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά ανέφερε ότι «Η προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για επίλυση των προβλημάτων μας και ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μετά την κινητοποίηση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Πειραιά και Αττικής, έφερε αποτελέσματα».

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφασή τους σε ότι αφορά τις «γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής που θα εκδοθούν από 1-9-17 στο ηλεκτρονικό σύστημα θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα (10) ημέρες από την έκδοσή τους.

Εξαιρούνται οι γνωματεύσεις για τα παρεχόμενα είδη του άρθρου 15 του ενιαίου κανονισμού παροχών ΕΟΠΥΥ (π.χ. αναπνευστικές συσκευές, ακουστικά βαρηκοΐας, οξυγονοθεραπεία, οπτικά, ορθοπεδικά είδη κτλ.) όπου η προθεσμία εκτέλεσής τους ορίζεται στις τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή τους. Για τις γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής με προγενέστερη ημερομηνία έκδοσης από την 1/9/2017 ισχύει το πρότερο καθεστώς.

Επίσης, δε θα επιτρέπεται να επαναληφθεί η έκδοση επόμενης γνωμάτευσης παρά μόνο δέκα (10) ημέρες πριν ολοκληρωθεί το διάστημα που καλύπτεται από την προηγούμενη εκτέλεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαρμακεία αναλώσιμα ΕΟΠΠΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ