Χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco - iefimerida.gr

Χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε δημοσκόπηση της Alco

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απογοήτευση των πολιτών, απαξίωση του πολιτικού συστήματος και διατήρηση του δικομματισμού σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα, και φέρνει την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 2,1 μονάδες.

Η συνεχής λήψη νέων μέτρων και η γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε κατακόρυφη πτώση, συγκεντρώνοντας μόλις το 21,5% στην πρόθεση ψήφου, χωρίς όμως η ΝΔ να μπορεί να επωφεληθεί από αυτή, ακολουθώντας με 19,4%. Ιδιαίτερα ανεβασμένα είναι τα ποσοστά του ΚΚΕ (8,5%) και του ΛΑΟΣ (5,7%), ενώ με 3,2% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός Βουλής φέρονται να παραμένουν Δημοκρατική Αριστερά (2,3%), Οικολόγοι Πράσινοι (2%) και Δημοκρατική Συμμαχία (1,7%).

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει η εκτίμηση των πολιτών ότι τελικά η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει τελικά να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, με το 47% των πολιτών να προεξοφλούν ότι αυτή θα γίνει και μόνο 24% το αντίθετο. Η απογοήτευση των πολιτών για το πολιτικό σύστημα προκύπτει από την ερώτηση για το ποια κυβέρνηση μπορεί να μας βγάλει από την οικονομική κρίση, στην οποία το 40% των ερωτηθέντων απαντά 'καμία' και το 15% βρίσκει τη λύση σε κυβέρνηση τεχνοκρατών. Μόλις 14% τάσσεται υπέρ της ικανότητας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και ακόμα λιγότεροι (9%) υπέρ μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Όσο για τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, μόλις που καταφέρνει να ξεπεράσει το 51%, ενώ δείχνει να χάνει ψηφοφόρους προς πάσα κατεύθυνση. Αρκετά ψηλότερα, στο 61,3% είναι η συσπείρωση της ΝΔ, με περιορισμένες απώλειες κυρίως προς το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις και για τα σενάρια ανασχηματισμού, με το 44% των ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ της αλλαγής του παρόντος κυβερνητικού σχήματος. Στην πλειονότητά τους πάντως, οι πολίτες (56%) διαφωνούν με τις επιθέσεις κατά πολιτικών, αν και αρκετά πολλοί, τέσσερις στους δέκα, συμφωνούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ