Σοκαριστικό βίντεο -Αμερικανός αστυνομικός λέει σε λευκή οδηγό: «Μη φοβάσαι, σκοτώνουμε μόνο μαύρους» - iefimerida.gr

Σοκαριστικό βίντεο -Αμερικανός αστυνομικός λέει σε λευκή οδηγό: «Μη φοβάσαι, σκοτώνουμε μόνο μαύρους»

Σοκαριστικό βίντεο με Αμερικανό αστυνομικό που παραδέχεται «Θυμήσου σκοτώνουμε μόνο μαύρους»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί Αμερικανός αστυνομικός, ο οποίος καταγράφεται από κάμερα να λέει σε οδηγό που έχει σταματήσει «θυμήσου, σκοτώνουμε μόνο μαύρους».

Το περιστατικό δείχνει τον αστυνομικό Γκρεγκ Αμποτ να σταματά για έλεγχο γυναίκα οδηγό. Όταν εκείνη του λέει ότι φοβάται να κατεβάσει τα χέρια της γιατί έχει δει πολλά βίντεο με αστυνομικούς να κάνουν βαρβαρότητες εκείνος της απαντά ευθαρσώς «Αλλά δεν είσαι μαύρη. Να θυμάσαι, σκοτώνουμε μόνο μαύρους».

Η επίμαχη σκηνή καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κανάλι 4, αναγκάζοντας τις αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν το θέμα.

Από την πλευρά τους, ο επικεφαλής της αστυνομίας Κομπ Κάουντι, Μάικ Ρέτζιστερ δήλωσε ότι η περίπτωση του Αμποτ αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση καθώς τα περιστατικά με αστυνομική βία κατά έγχρωμων στις ΗΠΑ έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομική βία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ